Drie medailles, zes persoonlijke records

Papendrecht, 18 september 2022 – De eerste wedstrijd van het Lange Afstand Circuit bracht vier Biesboschzwemmers naar Papendrecht. Shanya Muilenburg en Amu de Kooter zwommen 200 wisselslag en Lars de Kooter en Pieter Pijnenburg waagden zich aan de 800 vrije slag.

Shanya had een dag eerder al 200 wisselslag gezwommen en vandaag in Papendrecht deed ze het nog een stuk beter. De vlinderslag ging ruim een seconde sneller dan een dag eerder en ook de overige 150 meter ging beter. Shanya was uiteindelijk ruim vijf seconden sneller en ze eindigde op de derde plaats.

Na Shanya mochten Pieter en Lars zich wagen aan de 800 meter vrije slag. In dezelfde serie kwamen beide lange afstand zwemmers aan de start. Lars startte voortvarend en wist dit tempo goed vol te houden. Na 200 meter was Lars al zes seconden sneller dan zijn snelste race. De tussentijd na 400 meter was negen seconden sneller dan zijn snelste tijd. Ook in het tweede deel kon Lars het tempo goed volhouden en uiteindelijk was Lars bijna een halve minuut sneller dan zijn inschrijftijd.

Pieter zwom de 800 ‘vrij’ voor een goed gevoel en na 32 banen was hij tevreden met zijn race. Pieter wist binnen de 10 minuten te finishen al had hij gehoopt dat het tweede deel van zijn race iets sneller was gegaan.

Amy mocht als laatste startten en ook zij zwom 200 wisselslag. Haar opening was direct al een persoonlijk record van enkele tienden en de afgelopen tijd heeft zij goed getraind en daardoor was ze bijna tien seconden sneller dan haar inschrijftijd.

Over een week komen een aantal masters in Maastricht aan de start van een masterswedstrijd en op 1 oktober staat de eerste wedstrijd van de zwemcompetitie op het programma en zullen deze zwemmers met nog ongeveer 20 zwemmers gaan strijden voor behoud in de A-klasse van de regio zuid.