Opnieuw een medaille tijdens BWK2024

Eindhoven, 21 januari 2024 – De laatste dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2024 (BWK2024) in Eindhoven heeft weer een medaille opgeleverd. Daarnaast werden er ook nog twee persoonlijke records gezwommen.

De middag begon voor de Biesboschzwemmers met de 100m vrije slag voor de meisjes. Anne Lisman kwam als eerste aan de start en wist net haar persoonlijke record niet aan te scherpen. Ze merkte zelf al op dat ze te langzaam was begonnen. Twee series later kwam Amy de Kooter aan de start en zij begon heel sterk. In de tweede 50 meter kreeg ze het wel zwaar maar uiteindelijk tikte ze ruim drie seconden onder haar inschrijftijd aan. Ze wist voor het eerst binnen de 75 seconden te finishen. Jansje de Ridder was de laatste en het ging niet lekker, maar toch zwom ze ruim een halve seconde sneller dan haar inschrijftijd. Vooral de laatste 25 meter wist ze nog terrein goed te maken op de tegenstanders.

Lars de Kooter kwam deze middag op de 50m schoolslag en 200m vrije slag aan de start. Op de 50m schoolslag zwom hij een goede race en doordat hij niet lekker uit kwam behaalde hij ‘slechts’ een bronzen medaille. Later op de vrije slag liep het vanaf het begin niet en dat bleek ook uit de eindtijd die was ruim langzamer dan zijn inschrijftijd.

Na vier dagen zwemmen op de ‘Brabantse’ zijn er één zilver en twee bronzen medaille behaald, daarnaast is er één clubrecord verbeterd en zijn er 15 persoonlijke records verbeterd. De volgende wedstrijd voor deze zwemmers is al over een week. Dan staat de derde wedstrijd van de zwemcompetitie gepland in Gorinchem.