Handdoek en zevende plaatsen open water zwemmers

Geel (BEL), 9 juli 2023 – In het Kanaal Bocholt-Herentals in Geel werd voor de 20e keer een open water wedstrijd georganiseerd. Lars de Kooter stond ingeschreven op de 5 kilometer vrije slag en 1000m schoolslag en Nadine Scheeve op de 3000 en 1000m vrije slag. Met een eerste en twee zevende plaats gingen ze naar huis.

Lars zwom voor het eerst 5000 meter vrije slag en vanaf het begin kon hij met een groep van vier heren meezwemmen. Hij lag de hele tijd achter dezelfde zwemmer en na één uur 17 minuten en 4 seconden tikte Lars als zevende bij de heren aan. Hij was van de 17 heren de jongste deelnemer. Later op de schoolslag wist hij bij aanvang al dat hij zou winnen, want hij was de enige deelnemer in zijn categorie. Na 17 minuten en 16 seconden was Lars weer bij finish en dit leverde hem een handdoek op.

Nadine wist op de 3 kilometer ruim binnen het uur te finishen. Nadine tikte ook als zevende aan na 58 minuten en 6 seconden, maar enkele seconden achter de vijfde plaats. Aan de 1000 meter vrije slag heeft Nadine deelgenomen, want op het moment dat haar onderdeel op het programma stond, barstte het onweer los.

Over een week staan de wedstrijden op de Bosbaan en Gaasperplas op de agenda en hier zullen diverse Biesboschzwemmers weer aan de start verschijnen.