Opgericht op 20 mei 1968
 
Tweemaal winst Femke van den Oven

Tweemaal winst Femke van den Oven

Oosterhout, 8 juni 2024 – In Oosterhout worden net als vorig jaar de Brabantse Minioren Finales gehouden. De organisatie is in handen van De Warande en De Biesboschzwemmers en deze eerste dag waren er zes zwemmers van de Biesboschzwemmers aanwezig. De oogst was twee gouden medailles.

Femke van den Oven wist op twee van haar drie programmanummers naar de winst te zwemmen. Eerst was er de winst op de 200m wisselslag met een voorsprong van ongeveer zeven seconden en aan het einde van de dag was Femke ook op de 100m vrije slag de beste, het verschil was nu minder dan twee tienden van een seconde. Op haar laatste nummer, de 100m schoolslag, werd Femke zesde. In dezelfde categorie kwam ook Marley Spijker aan de start. Zij behaalde haar beste prestatie op de 100m vrije slag door 11e te worden. Op alle nummers was ze wel sneller dan haar inschrijftijd.

Ise Vink kwam vandaag op de 50m vlinderslag aan de start en zij wist ruim een seconde sneller te zwemmen dan haar inschrijftijd.

Naast deze drie meisjes kwamen er ook drie jongens aan de start. Jesse Drewes had de pech dat hij op zijn favoriete nummer, de 100m rugslag, bij een keerpunt te vroeg draaide en dat hij daarvoor gediskwalificeerd werd anders had er een top tien notering zeker ingezeten. Björn Hoogerwerf en Michael van den Bogerd waren de andere twee zwemmers. Björn wist op de 50m school- en vrije slag sneller te zijn dan zijn inschrijftijd en Michael kwam op de 50m schoolslag aan de start en ook hij was sneller dan zijn inschrijftijd.

Morgen is de tweede en laatste dag en dan komen Femke, Marley, Jesse en Ise weer aan de start en daarnaast zien we ook Danée Klop het water induiken. Er lijken opnieuw kansen op medailles te zijn.

WP Tumblr Auto Publish Powered By : XYZScripts.com