Opgericht op 20 mei 1968
 
Brabants limiet Thomas Verschoor

Brabants limiet Thomas Verschoor

Breda, 17 maart 2024 – Tijdens een limietwedstrijd in Breda heeft Thomas Verschoor een limiet gezwommen voor de Brabantse Zomer Kampioenschappen die in mei en juni gehouden worden in Eindhoven. Naast Thomas kwamen nog tien leden van de Biesboschzwemmers aan de start en de meesten gingen met persoonlijke records naar huis.

Aan het einde van de wedstrijd stond de 50m vrije slag op het programma en Thomas wist deze afstand ruimschoots onder de limiettijd af te leggen. Op dit nummer werden ook door Anne-Marie, Henri en Michael Verschoor sneller dan ooit afgelegd. De eindtijd van Anne-Marie was één honderdste van een seconde boven de grens van 30 seconden. Naast de 50 ‘vrij’ was Anne-Marie op de 200m vrije slag bijna drie seconden sneller. Henri had aan het begin van de middag op de rugslag zijn inschrijftijd ruimschoots aangescherpt en Michael was op de 100m schoolslag sneller dan ooit.

Op de vrije slag waren er nog meer persoonlijke records. Femke van den Oven verbeterde zich op de 50 en 100m vrije slag en Anne Lisman deed dit op de 100 meter. Lars de Kooter wist zijn persoonlijk record op de 200 meter aan te scherpen. Naast de vrije slag wist Femke ook op de 50m vlinderslag zich te verbeteren.

Amy de Kooter en Shanya Muilenburg deden beide mee aan het verbeteren van hun tijden. Amy deed dit op de 50 en 100m schoolslag en Shanya op de 50m rugslag.

Masters Wouter van der Stelt en Johanna van Wijnen wisten geen persoonlijke records te zwemmen, maar ze waren zeer tevreden over hun tijden.

Het komende weekend komen de jongste zwemmers aangevuld met een deel van deze zwemmers in actie in Oosterhout tijdens een minioren- en limietwedstrijd en een aantal masters gaan naar Gouda om deel te nemen aan een masterswedstrijd.

Limietwedstrijd Langebaan