Opgericht op 20 mei 1968
 
Masters en jeugd zwemmen records

Masters en jeugd zwemmen records

Papendrecht/Eindhoven, 17 en 18 februari 2024 – Het afgelopen weekend is er door ruim 25 leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan twee wedstrijden. In Papendrecht kwamen bijna 20 zwemmers aan de start van de door de Biesboschzwemmers georganiseerde masterswedstrijd en in Eindhoven startten zeven jeugd zwemmers. Op beide locaties werden veel persoonlijke records gezwommen en daarnaast ook nog clubrecords, Brabantse en Nederlandse records.

Nederlandse records voor Marjo Goelema

Tijdens de masters wedstrijd startte Marjo persoonlijk op de 100m schoolslag. Zowel haar tussentijd na 50 meter als de eindtijd waren goed voor een Brabants en Nederlands Masters Records. Eerder op de middag had ze als startzwemster van de 4x50m vrije slag op de 50 ‘vrij’ ook een Brabants Record gezwommen. Ook Johanna van Wijnen zwom een Brabants record en zij deed dit op de 25m vrije slag. Alle drie de tijden waren ook goed voor clubrecords en deze werden ook gezwommen door Harry Cornet op de 100m schoolslag en 400m wisselslag, Jade Groeneveld en Neel Gielen op de 25m vrije slag. Neel verbeterde ook het clubrecord op de 50m vrije slag. Johanna zwom ook een clubrecord op de 25m rugslag. Het laatste clubrecord werd gezwommen op de 4x50m vrije slag door Marjo, Sabrina Boekhout, Mandy Swart en Sanne van de Pol. Persoonlijke records worden door masters niet veel gezwommen, maar in Papendrecht wisten Jade, Sander van Tilburg, Henri Verschoor, Ingmar Visser, Dirk de Vree en Johanna dit wel voor elkaar te krijgen.

Goede tijden in 50 meter bad

In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd in het 50 meter bad een limietwedstrijd gehouden. Alle zeven zwemmers wisten minimaal één persoonlijk record te zwemmen. In sommige gevallen waren de tijden sneller dan de snelste tijden uit het 25 meter bad. Michael en Thomas Verschoor, Jansje de Ridder en Shanya Muilenburg wisten twee persoonlijke records te zwemmen. Michael deed dit op de 50m vlinderslag en hij deed dit eerst tijdens de 200m wisselslag en later ook op de 50m vlinderslag. Thomas verbeterde zich op de 50m schoolslag en 100m vrije slag en Jansje was sneller op de 50m rugslag en 400m vrije slag. Shanya sprintte op de 50m vlinder- en vrije slag naar persoonlijke records en vooral op de vlinderslag ging er een hap van haar tijd af. Anne Lisman wist net als Thomas zich op de 100m vrije slag te verbeteren terwijl Amy de Kooter op de halve afstand zich verbeterde. Lars wist op de 200m rugslag ruim twee seconden van zijn tijd te halen.

Begin maart komen de jonge zwemmers in Andel weer aan de start en een week later staat de laatste competitiewedstrijd gepland en dan wordt er gezwommen in Alblasserdam met als inzet de huidige positie te verdedigen en daardoor ook promotie af te dwingen naar de A-klasse.

Uitslag Zuidelijke Cirkel 2024 deel 1

Uitslag Limietwedstrijd 2024 lange baan Eindhoven