Opgericht op 20 mei 1968
 
Dubbelwinst De Kooter

Dubbelwinst De Kooter

Sluis, 2 juli 2023 – In de  Damse Vaart in Sluis werd voor de 49e keer een lange afstand zwemwedstrijd georganiseerd. In het verleden organiseerde men daar wedstrijden over 8 en 16 kilometer vrije slag, maar vandaag was de 5 kilometer vrije slag de langste afstand. Lars de Kooter startte niet op de vrije slag, maar op de schoolslag en dan op de 2000 en 1000 meter.

Deze keer begon het voor Lars met de langste afstand en afgezien van de start heeft de Lars de hele tijd alleen gezwommen. De eerste 200 meter kon hij goed meegaan voordat het tempo te hoog voor hem werd. De indeling van de race was wel goed, want er was weinig verschil tussen de eerste en tweede kilometer.

Na de pauze stond de halve afstand op het programma en bij de start was het laten zien wie het sterkte is. Lars was samen met twee andere zwemmers aan het knokken om met de snelste zwemmer mee te kunnen gaan en uiteindelijk kwam hij als winnaar uit de strijd naar voren. Zijn eindtijd was niet slecht en vooral over de start was Lars tevreden.

Met twee keer winst en twee keer als tweede overall kan Lars tevreden terug kijken op deze dag. Het volgende weekend gaat Lars naar Anna Paulowna voor 1000 en 3000 meter schoolslag en een dag later naar Geel (BEL) voor 5000 meter vrije slag en 1000 meter schoolslag. De vrije slag is de eerste keer dat Lars zo ver gaat zwemmen. Hij heeft in het verleden al eens een 3 kilometer vrije slag gezwommen. In Geel komt ook Nadine Scheeve aan de start van de 3000 en 1000 meter vrije slag.

Uitslag OWW Sluis