Opgericht op 20 mei 1968
 
Drie keer winst in Doetse Kom Bokaal

Drie keer winst in Doetse Kom Bokaal

Giessenburg, 24 juni 2023 – Een kleine groep van de Biesboschzwemmers heeft deelgenomen aan de Doetse Kom Bokaal georganiseerd door De Linge PCG in het open lucht bad in Giessenburg. In dit 50 meter bad werden vier medailles veroverd en 11 persoonlijke records gezwommen. In de strijd om de bokaal werd er beslag gelegd op de vijfde plaats van de elf deelnemende verenigingen.

De jongste deelneemster deze middag was Ise Vink en zij wist op zowel de 50 schoolslag als de 50 vrije slag mooie tijden te zwemmen en dit werd beloond met in beide gevallen een gouden medaille. Ze zwom samen met jongens die een jaar ouder waren, maar toch wist ze in beide gevallen er enkele achter zich te houden.

Lars de Kooter wist ook twee medailles te veroveren. De eerste medaille, een gouden medaille, veroverde Lars zijn favoriete slag, de schoolslag. Lars wist de 100 ‘school’ met een groot verschil te winnen en misschien wel het belangrijkste is dat het beter ging dan een week eerder tijdens de ‘Nederlandse’ in Eindhoven. Op het tweede nummer, de 50 vlinderslag, moest Lars genoegen nemen met een tweede plaats. Dit was er wel één met een gouden randje aangezien Lars ruim een seconde van zijn persoonlijk record afhaalde.

Naast Lars waren er nog negen zwemmers die één of meerdere tijden in een 50 meter bad hadden staan en daarvan wisten Mirthe Bults, Jesse Drewes, Anne Lisman, Rens Lisman, Thomas Verschoor en Anieke aan de Wiel één of meerdere tijden te verbeteren. Mirthe was sneller dan ooit op de 50 vlinderslag en 100 schoolslag en voor Jesse gold dat hij nog nooit zo snel had gezwommen op de 50 school- en vrije slag in een 50 meter bad. Anne zwom net als Mirthe op de vlinderslag sprint en 100 vrije slag nieuwe toptijden en haar broer Rens verbeterde zich op de 100 schoolslag net als Thomas dit deed. Anieke zwom 50 vlinderslag en 100 vrije slag en was op beide nummers sneller dan ooit.

Shanya Muilenburg, Michael Verschoor, Ilse en Wessel van Wijk zwommen hun afstanden voor het eerst in een 50 meter bad en in sommige gevallen waren ze sneller dan hun tijden uit het 25 meter bad. Erik Drewes, Amy de Kooter en Jansje de Ridder wisten zich niet te verbeteren, maar waren in sommige gevallen maar nipt langzamer dan hun beste tijden.

In de estafettes werden door sommige zwemmers hele snelle tijden genoteerd, die sneller zijn dan hun beste tijden waardoor er goede eindtijden op de klok verschenen.

Uiteindelijk was het verschil tussen de Biesboschzwemmers en de derde plaats ongeveer 10 seconden en dat met een kleine en jonge groep zwemmers. Er staan na dit weekend nog twee wedstrijden in een zwembad op de agenda. In het eerste weekend van juli doet Femke van den Oven mee aan de Jaargangfinale in Dordrecht en een week later komen Paul en Annette Wijnja aan de start van de Europese Masters Games 2023 (EMG2023) in Tampere (FIN).

Uitslag Doetse Kom Bokaal 2023