Opgericht op 20 mei 1968
 

Records en limieten tijdens laatste dag ‘Antwerpen’

Antwerpen (BEL), 16 april 2023 – Ook tijdens de laatste dag van de Antwerp International Youth Swimming Cup zijn er weer persoonlijke records gesneuveld en limieten gezwommen. De vijf zwemmers kwamen tot zeven persoonlijke records en zes limieten. Lars de Kooter behaalde met de achtste plaats de beste klassering.

De dag begon met de 100 rugslag en Lars kwam op dit nummer aan de start. Lars opende met een goede techniek en hij wist dit ook in het tweede deel vol te houden. Uiteindelijk tikte Lars ruim anderhalve seconde onder zijn beste tijd aan. Na Lars mocht Amy de Kooter startten op de 100 schoolslag. Ze zwom een klein persoonlijk record en misschien had er iets meer ingezeten als ze meer aandacht aan haar techniek had besteed.

Na de pauze was het de beurt aan de heren op de 100 schoolslag. Lars wilde onder de één minuut en 15 seconden en hierin slaagde hij ruimschoots. Ondanks zijn achterstand na de onderwater fase na de start, keerde Lars als tweede. In het tweede deel kon hij goed mee met de andere jongens en tikte hij bijna twee seconden onder zijn inschrijftijd aan en eindigde hij bij de 15 en 16 jarigen als achtste en opnieuw onder de limiet voor de Nederlandse Junioren Kampioenschappen.

Het laatste nummer voor de finales was de 50 vrije slag voor dames en heren. Shanya Muilenburg, Anne Lisman en Jansje de Ridder wisten hun persoonlijke records te verbeteren en voor Anne, Jansje en ook Amy waren hun tijden sneller dan de limiet voor de Brabantse Kampioenschappen. Lars mocht als laatste starten en hij wist voor het eerst binnen de 30 seconden te finishen.

Deze laatste dag kon dus iedereen tevreden naar huis en hopelijk doen er volgend jaar in het weekend van 12 tot 14 april 2024 meer zwemmers mee aan deze internationale wedstrijd.