Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede tijden Biesboschzwemmers in 50 meter bad

Oosterhout, 2 april 2023 – In het 50 meterbad van Recreatieoord De Warande hebben 13 leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan een limietwedstrijd. In totaal werden er 7 persoonlijke records gezwommen, maar vier leden zwommen voor de eerste keer in een 50 meter bad. De persoonlijke records werden gezwommen door Amy en Lars de Kooter, Anne Lisman, Jansje de Ridder en Mandy Swart.

Anne en Jansje wisten allebei op twee nummers nieuwe persoonlijke records te zwemmen. Anne deed dit op de 50 school- en vrije slag. Op de beide afstanden haalde ze ongeveer 12 seconden van haar beste tijden af. De tijd op de vrije slag was tijdens de 200 vrije slag die ze voor het eerst in een 50 meter bad zwom. Jansje wist tot twee keer toe de 50 vlinderslag sneller te zwemmen dan haar beste tijd tot vandaag. Eerst deed ze dit tijdens de vlinderslag sprint, toen was ze ruim acht seconden sneller. Later tijdens de 200 wisselslag was ze ook sneller dan haar oude tijd, maar wel langzamer dan tijdens de 50 vlinderslag. Amy verbeterde net als Anne haar tijd op de 50 vrije slag. Amy was bijna acht tienden sneller dan haar inschrijftijd en deze tijd had ze medio februari in Eindhoven in het 50 meter bad daar gezwommen. De laatste twee records waren voor Lars en Mandy. Beide wisten enkele tienden van hun inschrijftijd af te halen .Lars deed dit op de 400 wisselslag en Mandy op de 100 schoolslag.

Henri, Anne-Marie, Michael en Thomas Verschoor zwommen voor het eerst in een 50 meter bad en ze deden dit allen goed en wisten in sommige gevallen in de buurt van hun inschrijftijden te finishen.

Voor Nadine Scheeve, Nico Swart en Paul en Annette Wijnja was het een nuttige wedstrijd in voorbereiding op de Nederlandse Masters Kampioenschappen die over een maand in Amersfoort gehouden gaan worden. Deze kampioenschappen zijn dan ook in een 50 meter bad. Over twee weken komen enkele zwemmers in Antwerpen (BEL) aan de start van de Antwerp International Youth Swimming Cup waar de Biesboschzwemmers als sinds 2008 ieder jaar naar toe gaan en de week er na staat de laatste competitiewedstrijd op het programma waar gestreden wordt om in de A-klasse van Regio Zuid te blijven.

Uitslag Limietwedstrijd De Warande