Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede wedstrijd NMK-gangers en Anne Lisman

Goede wedstrijd NMK-gangers en Anne Lisman

Etten-Leur, 5 februari 2023 – Tijdens een limietwedstrijd kwamen 10 leden van de Biesboschzwemmers aan de start. Van deze groep komen vier leden over twee weken aan de start van de Nederlandse Masters Kampioenschappen. Er werden acht persoonlijke records verbeterd.

Anne Lisman was vooral naar Etten-Leur gegaan voor de 50 vrije slag. Zij wilde onder de 35 seconden aantikken en dit lukte. Anne tikte bijna 0,2 seconden onder de doeltijd aan en hierdoor heeft ze voldaan aan de richttijd voor een wedstrijd in Antwerpen (BEL).  Eerder op de middag had ze op de 100 vlinderslag ruim drie seconden van haar tijd afgehaald.

Annette en Paul Wijnja en Anne-Marie en Henri Verschoor komen over twee weken in Heerenveen aan de start. Annette zwom deze middag de 200 rugslag en 100 schoolslag en was tevreden met haar 100 schoolslag. Voor Paul wist op de 200 vrije slag en 100 vlinderslag goede tijden te realiseren. Op de ‘vrij’ zwom Paul zijn tweede tijd ooit en op de vlinderslag was hij maar iets langzamer dan zijn beste tijd van dit seizoen. Anne-Marie wist op de 100 vrije slag uit te halen door ruim onder haar inschrijftijd te duiken. Ze komt nu zelfs in de buurt van haar tijden uit haar vroegere zwemtijd. Op de 50 ‘vrij’ had ze pech dat haar brilletje niet goed zat waardoor ze haar tijd niet wist te verbeteren. Henri zwom ook de 50 vrije slag en hij haalde 0,2 seconden van zijn inschrijftijd af en eerder had hij op de 100 wisselslag ruim twee seconden van zijn inschrijftijd gehaald.

De broers Michael en Thomas Verschoor zwommen beide de 100 wisselslag en ze haalden meerdere seconden van hun tijd af. Michael haalde ruim drie seconden van zijn tijd af en even later wist Thomas bijna een seconde van zijn af te halen en bleef hierdoor de snelste van de twee. Voor Thomas was er ook nog een persoonlijk record op de 200 vrije slag met een verbetering van ruim een seconde.

Voor Pieter Pijnenburg, Nadine Scheeve en Lars de Kooter waren er geen persoonlijke record. Lars zwom alleen de 200 vlinderslag en deed dit voor het eerst. Lars wist zijn techniek op dit zware onderdeel goed vast te houden en zwom een keurige tijd. Pieter en Nadine gebruikten deze wedstrijd om ritme op te doen voor later in het seizoen.

Over een week doen een aantal zwemmers in Eindhoven mee aan een wedstrijd en de week erna starten 11 masters op de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen in Heerenveen en hier zijn diverse medaillekansen.

Uitslag Limietwedstrijd DIO