Opgericht op 20 mei 1968
 
Opnieuw successen op BWK2023

Opnieuw successen op BWK2023

Eindhoven, 22 januari 2023 – Ook tijdens de tweede dag van de Brabantse Winter Kampioenschappen korte baan 2023 waren er successen voor de Biesboschzwemmers. Lars de Kooter en Jansje de Ridder wisten beide een persoonlijk record te zwemmen en Lars behaalde een bronzen medaille op de schoolslag sprint.

De dag begon voor Lars met de vlinderslag sprint. Ondanks een goede start ging de slag niet lekker en wist Lars zijn inschrijftijd niet aan te scherpen. Een klein uur later stond de 50 schoolslag op het programma en hierop wist Lars te verrassen. Lars stond als zesde ingeschreven maar door een persoonlijk record van bijna een halve seconde eindigde hij als derde en mocht hij dus opnieuw een medaille ophalen. De eindtijd van Lars is goed voor een clubrecord bij de jongens onder 15 jaar en tevens behoort Lars met deze tijd nu tot de 10 snelste Biesboschzwemmers op de 50 schoolslag. De afsluitende 100 vrije slag een kwartiertje na de schoolslag sprint ging redelijk. De opening was goed, maar daarna kon Lars het niet tempo niet goed volhouden en tikte hij boven zijn inschrijftijd aan.

Tussen de twee laatste starts van Lars door, stond de 50 vrije slag voor Jansje op het programma. Een dag eerder had ze al een dik persoonlijk record gezwommen op de dubbele afstand en ook op de sprint verbeterde ze haar inschrijftijd. Jansje haalde ruim 0,6 seconden van haar tijd af en tikte aan na 32,32 seconden. Deze tijd is goed voor een 20e plaats bij de meisjes junioren 3 en 4.

Komend weekend staat de derde competitiewedstrijd op het programma en dan komen Lars en Jansje opnieuw aan de start. De Biesboschzwemmers staan momenteel op de veilige 17e plaats, maar zullen alles moeten geven om niet te degraderen naar de B-klasse.

%d bloggers liken dit: