Opgericht op 20 mei 1968
 
Successen tijdens eerste dag BWK2023

Successen tijdens eerste dag BWK2023

Eindhoven, 21 januari 2023 – Voor het eerst sinds november 2019 worden er weer Brabantse Winter Kampioenschappen georganiseerd. Op het programma toen stonden alle afstanden, dit jaar alleen de 50 en 100 meter nummers. Namens de Biesboschzwemmers kwamen vandaag Jansje de Ridder en Lars de Kooter aan de start en beide hadden succes.

Lars begon de dag met de 100 vlinderslag en alleen de eerste baan ging lekker. Uiteindelijk bleef hij ruim een seconde boven zijn inschrijftijd steken en eindigde hij op de tiende plaats. Ongeveer een half uur later stond Lars opnieuw aan de start, nu mocht hij de 100 schoolslag zwemmen. Op dit nummer stond hij als vierde ingeschreven. De start was minder dan tijdens de vlinderslag, maar toch wist Lars na 50 meter als tweede te keren op 0,02 seconden van de zwemmer naast hem. In het tweede deel van de race gaf Lars alles, maar mede door mindere onderwater fases moest Lars iedere keer een achterstand goed maken. Uiteindelijk tikte Lars als tweede aan op 0,6 seconden van het goud. De nummer drie tikte ruim andere halve seconde na Lars aan. Lars was de jongste van deze drie jongens. Na de pauze kwam Lars nog aan de start van de 50 vrije slag en 100 wisselslag en hierop wist hij zijn tijden niet aan te scherpen. Er zaten veel goede dingen in de diverse races, maar de echte topvorm ontbreekt.

Na de 50 vrije slag van Lars en voor de 100 wisselslag van Lars kwam Jansje aan de start van de 100 vrije slag. Jansje had maar nipt voldaan aan de limiet, maar dit bleek niet uit haar race. Jansje zwom 75 meter lang met een goede techniek en ondanks de mindere laatste 25 meter haalde Jansje bijna twee seconden van haar inschrijftijd af en werd ze 15e van de 20 meisjes.

Morgen komt Lars aan de start van de 50 vlinder- en schoolslag en de 100 vrije slag en Jansje start op de 50 vrije slag. Opnieuw is het doel het verbeteren van de inschrijftijden.