Opgericht op 20 mei 1968
 
Word een ZwemSTER!

Word een ZwemSTER!

Zwemmen is een super gezellige en gezonde sport vol actie! Je kan het op ieder niveau doen. Puur voor de lol of heel fanatiek! Om het nog leuker te maken gaan de trainers dit jaar aan de slag met het Sterrenplan van de KNZB. 

Het Sterrenplan is ontwikkeld om kinderen kennis te laten maken met de zwemsport en het sluit goed aan op wat er geleerd is tijdens de lessen van het zwemdiploma. Daarnaast kunnen we het niveau aanpassen waardoor er voor iedere zwemmer op ieder niveau een uitdaging te vinden is. De modules die we aanbieden zijn spelenderwijs opgezet zodat het vooral leuk wordt en blijft om in het water te bewegen en beter te worden in het zwemmen. 

Hoe werkt het? We hebben het jaar ingedeeld in vier modules van 8 weken. In iedere module staat er een ander thema centraal. Gedurende deze 8 weken gaan de trainers aan de slag met dit thema en aan het einde zal er een kleine toets afgelegd worden. Bij het goed afleggen van deze toets zullen wij een certificaat uitreiken en krijgen de zwemmers een sticker. Deze stickers kunnen de zwemmers verzamelen en plakken op een poster die wij de komende weken gaan uitdelen. Op deze manier hopen we de zwemmers nog enthousiaster te maken voor de zwemsport. Uiteraard zullen we de toetsen afsluiten met een leuke activiteit.

We gaan hier op 1 oktober mee beginnen. We richten ons vooral op het enthousiast houden van de zwemmers voor de zwemsport en zullen het zo laagdrempelig proberen te houden. Echter, we eisen wel van de zwemmers om minimaal de helft van de lessen van een module aanwezig te zijn om in aanmerking te komen voor een certificaat. 

Daarnaast zouden wij het ook heel prettig vinden als de zwemmer zich tijdig afmeldt bij zijn/haar trainer als het even niet uitkomt of bij ziekte.