Opgericht op 20 mei 1968

Twee NK-titels Biesboschzwemmers in open water

Sleeuwijk, 9 september 2022 – De eerste dag van de Open Nederlandse Kampioenschappen open water zwemmen heeft voor de Biesboschzwemmers drie medailles opgeleverd. Aan de start kwamen vier zwemmers namelijk Lars de Kooter, Sander van Elburg, Ingmar Visser en Richard Tiemstra.

Als eerst mocht Lars het water in voor 3000 meter schoolslag. In zijn eigen categorie waren drie zwemmers en dus was er een kans op een medaille. Lars heeft bijna de volledige race op de tweede plaats gezwommen en wist in de eindsprint naar het goud te zwemmen. Behalve de prijs in zijn eigen categorie kreeg hij ook nog een bronzen medaille omdat hij van alle heren als derde aan de finish kwam.

De andere heren zwommen bij de masters en zij moesten 3000 meter vrije slag zwemmen. De snelste van de drie was Sander, maar dat is ook de jongste die namens de Biesboschzwemmers aan de start verscheen. Sander wist in zijn categorie de eerste plaats op te eisen en dus werd hij net als Lars Nederlands Kampioen. Het verschil met nummer twee was ruim anderhalve minuut. Ingmar en Richard konden zich niet mengen in de strijd om de medailles. Ingmar zwom in zijn categorie naar een vijfde plaats en Richard werd achtste.

Morgen is de tweede dag van de Nederlandse Kampioenschappen. Lars, Sander en Ingmar komen dan opnieuw aan de start. Lars zwemt 1500m schoolslag bij de junioren en Sander en Ingmar 2 kilometer bij de masters. Na de afstanden die meetellen voor de Nederlandse titels is er ook nog de Biesbosch Open Water Race. De afstanden zijn korter, 250 tot 1000 meter, maar dat wil niet zeggen dat de strijd minder zal zijn. Namens de Biesboschzwemmers komen dan ongeveer 15 zwemmers aan de start.