Opgericht op 20 mei 1968
 

Snelle triathlon Robin Iking

Heerjansdam, 7 augustus 2022 – Een dag na de open water wedstrijd werd op en rond hetzelfde terrein een triathlon georganiseerd. Robin Iking had zich ingeschreven voor de kwart triathlon en in een veld van 100 deelnemers wist hij als 17e te eindigen.

De 1000 meter zwemmen gebeurde op dezelfde baan als de open water wedstrijd en hiervoor had Robin 15 minuten en 39 seconden nodig en hiermee behoorde hij tot de snellere deelnemers. De snelsten zwommen net onder de 13 minuten. Het wisselen na het fietsen kostte Robin minder dan 2 minuten en vervolgens begon Robin aan de 40km fietsen. Ondanks het feit dat er een stukje verkeerd gefietst is door Robin en een aantal deelnemers kon hij na 1 uur en bijna 2 minuten (inclusief wissel naar looptenu) beginnen met het lopen. Voor de 10km lopen had Robin 42 minuten en 38 seconden nodig. De eindtijd van Robin was 2 uur 2 minuten en 5 seconden en dat is de snelste kwarttriathlon voor Robin tot op heden.

Op 21 augustus komt Robin in Leiderdorp aan de start van een 1/3 triathlon. Hij gaat dan 1400m zwemmen, 60km fietsen en 14km lopen. Een dag eerder zal Harry in Zwitserland starten op de Inferno triathlon.

%d bloggers liken dit: