Opgericht op 20 mei 1968
 

Zware omstandigheden tijdens Vlissingse Zeezwemrace

Vlissingen, 3 augustus 2022 – De tweede zeezwemtocht van Zwemmen langs Walcheren vond plaats voor de kust bij Vlissingen. De afstand was 1,85 kilometer, een zeemijl, en de route bestond uit tegen en met de stroming mee zwemmen. Vooral het zwemmen tegen de stroming in is een uitdaging. Er kwamen vandaag vier Biesboschzwemmers aan de start en zij wisten ook te finishen.

Vorig jaar was de snelste zwemmer in ruim 23 minuten weer terug op het strand en dat zat er vandaag niet in. Nu was de snelste tijd bijna 33 minuten. Ook voor de Biesboschzwemmers die vorig jaar gestart waren ging het nu langzamer.

Sander van Elburg was de snelste van de vier en hij had bijna 41 minuten nodig, terwijl hij vorig jaar na bijna 28 minuten op het strand stond. Sabrina Boekhout wist Erik Huisman en Bastiaan Baggerman voor te blijven. Sabrina zwom dit jaar ruim 47 minuten en dit was ruim een kwartier langzamer dan vorig jaar. Erik was 22 seconden sneller dan Bastiaan en bleef net binnen de 48 minuten en Bastiaan had dus ruim 48 minuten nodig voor de tocht. Zij hebben vorig jaar niet meegedaan.

VoornaamTussenv.AchternaamGeslachtCategorie# all-in# cat.Tijd
SandervanElburgherensenioren201200:40:52
SabrinaBoekhoutdamessenioren471300:47:12
ErikHuismanherensenioren593400:47:56
BastiaanBaggermanherensenioren613500:48:18

Volgende week staat er weer een langere tocht op het programma. Er wordt dan gestart in Westkapelle en in Zoutelande is de finish. De tocht is ongeveer 3,4km en dan komen deze vier zwemmers opnieuw aan de start samen met J.P. van Rossem en Wouter van der Stelt.

%d bloggers liken dit: