Opgericht op 20 mei 1968
 
Winst Biesboschzwemmers in triathlon en open water

Winst Biesboschzwemmers in triathlon en open water

Willebroek/Sluis/Hoek/Gasselte/Eindhoven, 2 en 3 juli 2022 – Het afgelopen weekend zijn op vijf plaatsen leden van de Biesboschzwemmers actief geweest. In Eindhoven werd deelgenomen door vier masters aan de Netherlands Invitational, in Hoek, Sluis en Willebroek werden open water wedstrijden georganiseerd en in Gasselte is er deelgenomen aan een crosstriathlon. In het open water en op de triathlon was er winst.

EMK-gangers werken aan vorm

Wouter van der Stelt, Nico Swart, Marjo Goelema en Annette Wijnja zwommen in Eindhoven een wedstrijd om te kijken hoe het gesteld is met de vorm voor de Europese Masters Kampioenschappen die eind augustus begin september in Rome (ITA) georganiseerd gaan worden. Voor de dames en Wouter lijkt het goed te zitten. Marjo was op de schoolslag sneller dan tijdens de Nederlandse Masters Kampioenschappen en Annette zat niet ver van haar tijden vandaag. Wouter zwom voor hem een korte afstand, maar daaruit bleek dat het goed zit met de snelheid. Voor Nico was de wedstrijd een tegenvaller. In de trainingen gaat het goed, maar momenteel komt het in de wedstrijden er nog niet uit.

Prijzen in open water

Lars de Kooter en Ingmar Visser hebben het afgelopen weekend aan diverse open water wedstrijden deelgenomen. Lars startte in Willebroek (BEL) op de 1000 meter schoolslag en hij wist deze met overmacht te winnen. De tweede zwemmer kwam bijna anderhalve minuut na hem aan de finish. Ingmar zwom in Hoek de 1000 en 2000 meter schoolslag en op beide afstanden wist hij als tweede te eindigen. In Sluis zwom Ingmar naar een derde plaats op de 1000 meter schoolslag bij de heren.

Trio naar winst in Gasselte

Al enkele jaren doen een aantal heren mee aan de crosstriathlon in Gasselte. Deze wedstrijd bestaat uit 1500 meter zwemmen, 45 km fietsen en 18km trailrun. Paul Wijnja en Arjon de Bok hebben dit jaar samen met Jan Groeneveld (organisator van de Omloop van de Biesbosch) meegedaan aan de estafette variant. Paul nam het zwemmen voor zijn rekening, Jan het fietsen en Arjon het lopen. Na ruim 3 uur en 43 minuten waren zij de eerste die door de finish kwamen. Na 2019 dus opnieuw winst voor Paul en Arjon, toen was Jeroen Damen degene die het fietsen voor zijn rekening nam. Harry Cornet en Erik Huisman kwamen ook aan de start, maar dan solo. Zij legden wel dezelfde afstanden af. Harry moest na 5km lopen stoppen omdat hij last kreeg van een blessure en hij wilde niet het risico nemen dat hij straks in augustus niet deel kan nemen aan een triathlon in Zwitserland. Erik deed ruim 5 uur en 12 minuten over deze triathlon en was daarmee enkele minuten langzamer dan in 2019.

Het komende weekend komen er vijf leden aan de start van een open water wedstrijd in recreatiegebied De Binnnenmaas in Mijnsheerenland. Het lijkt er op dat er dan opnieuw kansen zijn op ereplaatsen. Begin augustus staat de eerste deelname aan een triatlon op het programma voor een lid van de Biesboschzwemmers.

Uitslag Flanders Speedo Open Water Swimming

Uitslag OWW Hoek

Uitslag OWW Sluis

Uitslag Netherlands Invitational

%d bloggers liken dit: