Opgericht op 20 mei 1968
 
Sterke start NJK2022 Lars de Kooter

Sterke start NJK2022 Lars de Kooter

Eindhoven, 10 juni 2022 – De eerste sessie van de Nederlandse Junioren Kampioenschappen 2022 in Eindhoven zit er op voor Lars de Kooter en Tess Vonk. De jonge zwemmers moesten allebei 400m vrije slag en 200m wisselslag zwemmen.

Tess mocht als eerste startten en deed dit op de 400 vrije slag. De eerste 200 meter ging Tess voortvarend van start getuige de drie seconden verschil met de tussentijd van haar snelste tijd. Echter in het tweede deel van de race kon Tess het tempo niet volhouden en uiteindelijk tikte ze ruim een seconden boven haar beste tijd aan. Ongeveer twee uur later stond Tess opnieuw achter het startblok en nu voor de 200m wisselslag. Na de 50 vlinderslag keerde ze als tweede, maar op de rugslag moest ze veel terrein prijsgeven. Dankzij een sterke schoolslag keerde Tess als derde, maar ze had zo veel gegeven op de schoolslag dat ze op de vrije slag een aantal zwemsters voor moest laten gaan. De eindtijd van Tess was bijna anderhalve seconde onder haar inschrijftijd. Na twee afstanden staat Tess 7e in het klassement.

Lars moest beide keren net na Tess zwemmen en hij kijkt heel tevreden terug op beide nummers. Bij de 400 vrije slag lag Lars na 200 meter op ongeveer dezelfde tussentijd. Dankzij een sterke vijfde 50 meter wist Lars verschil te maken en was hij uiteindelijk bijna een seconde sneller dan twee maanden geleden. Lars vond de tijd tegenvallen, want voor zijn gevoel ging het heel lekker. Op de 200 wisselslag was Lars na de vlinderslag een seconde sneller dan tijdens zijn beste tijd. De rugslag ging in een vergelijkbaar tempo, maar op de schoolslag maakte Lars heel veel terrein goed. Lars was drie seconden sneller bij het laatste keerpunt dan tijdens zijn beste tijd, waar hij als tweede keerde. Op de vrije slag moest Lars iets terrein prijsgeven, maar wist hij toch nog drie kwart seconde sneller te zijn en uiteindelijk was Lars bijna vier seconden sneller dan zijn beste tijd. Na twee afstanden vinden we Lars terug op de 26e plaats in het klassement.

Morgen komen Tess en Lars vier keer aan de start, twee keer in de ochtend en twee keer in de middag. Tess zwemt op de zaterdag 100 schoolslag, 200 vrije slag, 100 vlinderslag en 200 rugslag. Voor Lars staat deze dag 100 vrije slag, 200 schoolslag, 100 rugslag en 400 wisselslag op het programma.