Opgericht op 20 mei 1968
 
Achttien medailles voor jonge Biesboschzwemmers

Achttien medailles voor jonge Biesboschzwemmers

Gorinchem, 19 maart 2022 – In het Gorinchemse Caribabad organiseerde de Biesboschzwemmers een wedstrijd voor zwemmers vanaf 6 jaar. Namens de Biesboschzwemmers kwamen 14 minioren en 7 oudere zwemmers aan de start. Bij de jonge zwemmers waren er medailles en daarvan gingen er achttien mee terug naar huis. Daarnaast waren er ook nog 23 persoonlijke records.

Jesse Drewes was de jongste deelnemer die een gouden medaille wist te veroveren. Op de 25m vrije slag was hij de snelste en hij zwom dit nummer voor de eerste keer. Shanya Muilenburg en Silke Jetten zwemmen in dezelfde nummers en Shanya was de beste op de 50 vlinderslag en 50 vrije slag, terwijl Silke op de 100 rugslag de beste was. Maud Vonk en Amy de Kooter waren de laatste die een gouden medaille veroverderden. Amy versloeg Maud op de 100 vrije slag en op de 200 wisselslag was dit omgekeerd. In beide gevallen zwommen de dames nieuwe toptijden.

Cil de Vries en Femke van den Oven wisten twee keer naar het zilver te zwemmen. Cil deed dit op de 25 rug- en vrije slag en Femke op de 25 rug- en 50 vrije slag. Marley Spijker wist op de 25 ‘vrij’ naar het zilver te zwemmen. Op de 100 rugslag moest Shanya Silke voor zich dulden en dit gold voor Silke op de 50 vlinderslag. Zowel Shanya als Silke kregen dus een zilveren medaille omgehangen.

Jesse, Silke en Aisha behaalden alle drie een bronzen medaille. Jess en Aisha deden dit op de 25 rugslag en Silke op de 50 vrije slag.

Naast de medaillewinnaars wisten Björn Hoogerwerf, Rivka Jetten, Danée Klop, Ise Vink en Wessel van Wijk mooie tijden te noteren. Ise is net 6 jaar en zwom voor het eerst een wedstrijd en ze liet direct al mooie resultaten zien. Voor Wessel is er een bijzondere vermelding omdat hij voor het eerst een 200 wisselslag zwom.

De zeven oudere zwemmers wisten 12 persoonlijke records te zwemmen en allen wisten minimaal één verbetering te noteren. Er werd gezwommen op de 100 schoolslag en 50 rugslag en voor Rens Lisman, Jansje de Ridder en Herbert Schouten waren op de rugslag sneller dan ooit. Op de schoolslag gold dit voor Anne Lisman, Rens, Jansje (ook op de 50 meter), Hannah Vink, Rik en Anieke aan de Wiel.

Over enkele weken is de volgende wedstrijd in deze cyclus en dan wordt er gezwommen in Andel.

Uitslag Minioren wedstrijd 2021-2022 deel 3

Uitslag Limietwedstrijd 2021-2022 deel 3