Opgericht op 20 mei 1968
 
Goed begin International Talent Trophy

Goed begin International Talent Trophy

Eindhoven, 18 maart 2022 – In het Pieter van den Hoogenband zwemstadion wordt van 18 tot en met 20 maart de International Talent Trophy georganiseerd. Namens de Biesboschzwemmers komen Lars de Kooter en Tess Vonk aan de start. Tess startte vandaag op de 200 rugslag en 50 schoolslag en Lars zwom de 50 vlinder- en schoolslag. Op de schoolslag lieten beide hun talent zien.

Tess mocht als eerste de rugslag en ook al ging het voor haar gevoel lekker viel de tijd uiteindelijk tegen. Het doel was binnen de twee minuten en 55 seconden te finishen en dit lukte helaas niet. Een opsteker was haar goede start en een sterke laatste 50 meter. Op de schoolslag was Tess ging het wel goed. Tess was bijna een seconde sneller dan haar inschrijftijd en bij de meisjes junioren 1 en 2 bleek ze de snelste te zijn.

Lars mocht twee keer sprinten en dat is toch niet helemaal zijn ding. Op de vlinderslag kon hij het nog verbloemen met een dik persoonlijk record van bijna anderhalve seconde. Later op de schoolslag was het doel binnen de 35 seconden te finishen, maar het lukte niet. Techniek zwom Lars een goede race, maar het tempo lag te laag. Ondanks dat bleek hij uiteindelijk wel de snelste in zijn categorie te zijn. Morgen kom beide weer twee keer aan de start. Tess zwemt de 400m vrije slag en 100 vlinderslag en Lars start op de 100 schoolslag en 200 vrije slag.

Uitslagen op http://livetiming.psvzwemmen.nl/itt2022/