Opgericht op 20 mei 1968
 
Sterke 200 schoolslag Lars de Kooter

Sterke 200 schoolslag Lars de Kooter

Eindhoven, 20  februari 2022 – In het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion werd een limietwedstrijd georganiseerd door PSV en Hieronymus en daar kwam namens de Biesboschzwemmers Lars de Kooter aan de start. Lars was ingeschreven op de 50 vrije slag en 100 en 200 schoolslag. Lars was het meest tevreden met zijn tijd op de langste afstand. Deze wedstrijd werd in een 50 meter bad gehouden.

Als eerste mocht Lars startten op de vrije slag sprint en hij wist zijn beste tijd met bijna vier seconden te verbeteren. Lars bleef minder dan een seconde boven zijn tijd in een 25 meterbad.

Een klein uurtje later stond de 100 schoolslag gepland en Lars mocht in de snelste serie startten. Lars was met zijn beste tijd uit het 25 meter bad ingeschreven en dit gold niet voor alle tegenstanders. Desondanks wist Lars een hele sterke en snelle eerste 50 meter te zwemmen. Na het keerpunt kon hij het tempo niet meer volhouden en liep de achterstand op. Met de eindtijd van één minuut en 17,23 seconden was Lars ruim veertien seconden sneller dan zijn snelste tijd in het 50 meter bad.

Na minder dan drie kwartier wachten ging Lars voor de derde keer op het startblok en deze keer de 200 schoolslag. De opening was ‘maar’ anderhalve seconde langzamer dan met de 100 meter, maar nu wist Lars het tempo goed vol te houden. De derde 50 meter ging zelfs een tiende van een seconde sneller dan de tweede 50 meter. Helaas kon Lars niet nog een keer versnellen, maar zijn eindtijd van 2 minuten en 45,84 stelde hem heel tevreden.

Met deze prestaties kan er met vertrouwen naar de komende wedstrijden in het 50 meter bad uitgekeken gaan worden. Vooral in april staan een aantal wedstrijden op de agenda waar Lars goede tijden wil realiseren.

Uitslag