Opgericht op 20 mei 1968
 

KNZB nieuwsbrief zwemmen januari 2022

Sinds 15 januari 2022 zijn we weer aan het trainen en vanaf nu mogen we ook weer wedstrijden tegen andere verenigingen zwemmen. De wedstrijden die in januari gepland stonden zijn allemaal geannuleerd en voor enkele wedstrijden geldt zelfs dat deze niet meer ingehaald gaan worden. In de KNZB Nieuwsbrief Zwemmen van januari staat informatie over de diverse wedstrijden. Hieronder een overzicht wat er gebeurt met de geplande wedstrijden van januari 2022.

8 januari 2022 Zuidelijke Cirkel 2022 deel 1 in Papendrecht
Wij zouden deze wedstrijden organiseren, maar helaas kon dit niet doorgaan. Er is nog steeds de intentie om te organiseren, maar het moet wel veilig kunnen. Dus misschien later dit jaar dat we alsnog deze masterswedstrijd gaan organiseren.

9 januari 2022 ROM deel 3 in Leiden
Het is niet bekend of deze wedstrijd nog ingehaald gaat worden.

15 januari 2022 KNZB Zwemcompetitie 2021-2022 deel 3 te Barendrecht
De derde ronde van de zwemcompetitie wordt NIET ingehaald, de eerst volgende wedstrijd is op 12 maart. Deze staat gepland in Gorinchem, mogelijk dat de locatie en organisatie nog aangepast gaat worden. De bepalingen en de programma’s van ronde 4 en 5 worden niet aangepast.

22 januari 2022 Minioren- en limietwedstrijd deel 1 in Oosterhout
De eerste ronde van het miniorencircuit en voor ons ook nog de junioren- en jeugdzwemmers wordt verplaatst naar de periode 14 t/m 29 mei.

23 januari 2022 LAC deel 3 in Capelle aan den IJssel
Net als de masterswedstrijd van 9 januari is niet bekend of deze wedstrijd nog georganiseerd gaat worden. Het Lange Afstand Circuit (LAC) bestaat normaal uit twee periodes, dit seizoen zal het één periode zijn.

29 en 30 januari 2022 Prov. Sprintkampioenschappen korte baan
Over de locatie en bepalingen was nog niets bekend, het is ook niet bekend of deze wedstrijd nog gezwommen gaat worden dit seizoen

3 – 6 februari 2022 Nederlandse Masters Kampioenschappen 2022 korte baan in Rotterdam
De korte baan editie van de masters kampioenschappen wordt verplaatst naar het weekend van 3 tot 6 november 2022 in Rotterdam. Albion is dan opnieuw de organisator het programma en de bepalingen zijn nog niet bekend. Als de omstandigheden het toelaten zal het een Open kampioenschap zijn, dus met deelname uit het buitenland.

ONK2022 en NJK2022
De bepalingen en programma’s van de diverse Nederlandse kampioenschappen worden op dit moment bekeken en zullen t.z.t. bekend gemaakt worden.

Open Water Kalender 2022
Op de website van de KNZB staat ook een conceptversie van de kalender open water zwemmen. Er staan al 12 wedstrijden op de kalender, maar het is afwachten wat de definitieve kalender gaat worden. De volgende wedstrijden staan op de kalender.

DatumWedstrijdlocatieOrganisatie
18 juniOude Rijn, BodegravenBZ&PC
19 juniZuiderzeebaan, Julianapark HoornSt. Ter Rede van Hoorn
25 juniJachthaven, Anna PaulownaOude Veer
2 juliMarina Beach Braakmankreek, HoekSt. OWZ Zeeuws Vlaanderen
3 juliKanaal Hoeke-Sluis, SluisSt. OWZ Zeeuws Vlaanderen
9 juliRecreatieoord Binnenmaas, MijnsheerenlandZVS
10 juliLektocht, CulemborgZC ’90
17 juliGaasperplas, AmsterdamHet Y
6 augustusHet Waaltje, HeerjansdamZVVS / De Lansingh
28 augustusWilhelminakanaal, OosterhoutDe Warande
4 septemberKanaalrace, VlissingenZ&PC De Zeeuwse Kust
10 septemberBOWR, SleeuwijkDe Biesboschzwemmers
Concept Kalender 2022 Open Water Zwemmen