Opgericht op 20 mei 1968
 
Goede afsluiting van een bijzonder jaar

Goede afsluiting van een bijzonder jaar

Gorinchem, 18 december 2021 – In Gorinchem hebben drie leden van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de clubkampioenschappen van de plaatselijke vereniging. Tijn den Braber en Lars en Amy de Kooter kwamen alle drie twee keer in een kort tijdsbestek aan de start. Amy behaalde de beste prestatie deze middag.

Amy zwom de 50 vlinder- en schoolslag en op de vlinderslag behaalde ze de beste prestatie. Amy begon in een hoog tempo en keerde als één van de eersten, helaas kon ze het tempo niet volhouden. Uiteindelijk was Amy ruim vier seconden sneller dan ooit en dus zwom ze een dik persoonlijk record. Op de schoolslag was er bij de start een twijfeling bij Amy waardoor ze laat in het water lag. Ze deed er alles aan om de andere meisjes in te halen en dit lukte aardig. Amy tikte een kleine seconde boven haar tijd aan, dus er had zeker meer ingezeten als ze niet getwijfeld had bij de start.

Tijn had zich ingeschreven voor de 100 vlinder- en vrije slag. Hij was zo bezig met de vlinderslag dat hij vergat dat hij als eerste 100 ‘vrij’ moest zwemmen. Zijn tijd van de ‘vrije slag’ was één minuut en 22,23 seconden. Voor de vrije slag niet een goede tijd, maar achteraf bleek dit zijn snelste tijd te zijn op de 100 vlinderslag. Ongeveer een half uur na de vrije slag moest Tijn namelijk wel de 100 vlinderslag en deze keer ging het minder makkelijk. Zijn opening was ongeveer anderhalve seconde langzamer en het tweede deel van de race ging ook moeizamer. Uiteindelijk zwom Tijn een tijd die ruim vier seconden langzamer was dan eerder, maar dit is nu wel de beste tijd van Tijn op de 100 vlinderslag, omdat hij deze afstand voor het eerst zwom.

Lars ging voor de 100 schoolslag, maar helaas lukte het hem niet om zijn tijd van Eindhoven aan te scherpen. De eerste 25 meter gingen in het juiste ritme en het lukte Lars niet om dit vol te houden. Na 100 meter was Lars 0,08 seconden langzamer dan tijdens de Nederlandse Junioren Kampioenschappen en dus was hij niet tevreden. Op de 100 vlinderslag kwam alle vermoeidheid en teleurstelling bij elkaar en kon Lars het tempo na 50 meter niet volhouden en tikte hij ruim boven zijn beste tijd aan.

Dit was waarschijnlijk voorlopig de laatste wedstrijd die dit seizoen gezwommen is vanwege de lockdown die afgekondigd is. Het is te hopen dat de zwembaden weer snel opengaan voor trainingen en wedstrijden zodat later dit seizoen de stijgende lijn van de afgelopen maanden weer opgepakt kan worden.

Uitslag