Opgericht op 20 mei 1968
 

Tegen stroming in zwemmen moet je liggen

Vlissingen, 11 augustus 2021 – De tweede tocht van Zwemmen langs Walcheren was de kortste van de vier die georganiseerd wordt. De afstand was niet meer dan 1,85km, maar het eerste gedeelte was tegen de stroming in, om dan na het ronden van de eerste boei de stroming mee te krijgen en weer met stroming tegen te eindigen. Sabrina Boekhout, Wouter van der Stelt en Sander van Elburg waren de Biesboschzwemmers die meededen aan de Vlissingse Zeezwemrace.

Van de drie was Sander als eerste weer terug op het strand. Hij had voor de nog geen 2km een tijd nodig van 27 minuten en 58 seconden en kwam als 21 all-in en 16e bij de heren door de tijdmeting. De tweede van de Biesboschzwemmers was Wouter, hij kwam net na een half uur door de tijdmeting. Wouter was bij de heren de 41e en all-in 54e.

Sabrina kon de heren niet bijbenen en had heel veel moeite met het tegen de stroming in zwemmen. Sabrina wist als 80e all-in te finishen en was de 18e dame. De tijd van Sabrina was 31 minuten en 45 seconden.

# tot # cat Voornaam tussenvoegsel Achternaam Tijd
21 16 Sander van Elburg 0:27:58
54 41 Wouter van der Stelt 0:30:03
80 18 Sabrina   Boekhout 0:31:45

Gelukkig deed de tijdmeting het deze keer wel. Vorige week, woensdag 4 augustus, liet de registratie de organisatie in de steek. Toen deed naast de eerder genoemde drie zwemmers ook nog Erik Huisman mee. Gelukkig wist men op basis van foto’s wel een uitslag qua klasseringen te maken. Sabrina kwam toen als tweede van teamBBZ aan de streep na Sander. Wouter zat dicht achter Sabrina en Erik was de laatste van de vier deelnemers van de Biesboschzwemmers. De officieuze uitslag was als volgt:

# tot # cat Voornaam Tussenvoegsel Achternaam
28 17 Sander van Elburg
54 12 Sabrina   Boekhout
58 40 Wouter van der Stelt
87 62 Erik   Huisman

Woensdag 18 augustus is de derde tocht, dit is ook de langste. De tocht voert van Zoutelande naar Vlissingen en de afstand is 7,9km. Vorig jaar hebben Bastiaan Baggerman en Erik Huisman deze tocht gezwommen en toen was er voor het eerst dat jaar tijdregistratie. Bastiaan deed toen 1 uur 18 minuten en 56 seconden over de tocht, terwijl Erik na 1 uur 35 minuten en 50 seconden over de streep kwam. Er is wel een kanttekening bij de tijd van Erik, want voor hij over de streep kwam had hij eerst zijn ervaringen staan delen met enkele toeschouwerd.

Foto’s Westkapelle-Zoutelande

Foto’s Vlissingse Zeezwemrace

De foto’s zijn gemaakt door Thierry Potin