Opgericht op 20 mei 1968
 
Voorbeschouwing WCK202ONE

Voorbeschouwing WCK202ONE

Morgen zijn de uitgestelde winter clubkampioenschappen 2020 (WCK202ONE), niet in AquaAltena te Andel maar in Werkina te Werkendam. Het is al weer enkele jaren geleden dat er clubkampioenschappen in Werkina gehouden zijn. Er staan vijftig leden ingeschreven voor deze editie. Alle leden komen drie keer aan de start en per categorie wordt er een klassement bijgehouden. Voor de jongste zwemmers zal het niet onbekend zijn om te zwemmen in Werkina, want de afgelopen maand zijn er drie wedstrijden gehouden.

De minioren 1 en 2 zwemmen van de rug-, school- en vrije slag 25 meter en hun tijden worden bij elkaar opgeteld. Ondanks dat de jongens en meisjes in hetzelfde programma zwemmen, zijn er aparte klassementen. Bij de jongens staan drie zwemmers ingeschreven, namelijk Nathan van Wijk, Cil de Vries en Jesse Drewes. Nathan heeft van deze drie jongens de meeste ervaring en staat op basis van de inschrijftijden als snelste. Cil en Jesse zwemmen voor het eerst een wedstrijd en dus is het afwachten hoe het klassement bij de jongens er uit gaat zien. Bij de meisjes staan er zeven zwemsters ingeschreven, waarvan er vier op alle afstanden een tijd hebben staan. Volgens de inschrijftijden zal het klassement bestaan uit Femke van den Oven als snelste zwemster en zij wordt gevolgd door Marley Spijker, Romy van Goor en Mirte van Wijk. Mathilde Lobbezoo heeft op twee nummers een tijd staan en komt dan op plaats vijf. Voor Rivka Jetten en Danée Klop is het de eerste wedstrijd.

Bij de minioren 3 en 4 komen er negen zwemmers aan de start verdeeld over drie jongens en 6 meisjes. Zij zwemmen drie keer een 50 meter en kunnen kiezen uit de vlinder-, rug-, school- en vrije slag. Drie meisjes zwemmen de vlinderslag en de overigen zwemmen de rugslag als eerste. Allen zwemmen de school- en vrije slag. Bij de meisjes lijkt Mirte Delleman er met de winst vandoor te gaan voor Maud Vonk en Amy de Kooter. Silke Jetten, Shanya Muilenburg en Louise Lobbezoo maken de top 6 compleet. Bij de jongens lijkt Arjan Groenewegen er met de winst vandoor te gaan en gaan Florian van Rosmalen en Arno van Tilborgh gaan om de overige prijzen strijden.

De oudste minioren zwemmen 100 wisselslag en twee keer een 50 meter en er komen vijf zwemmers aan de start. Herbert Schouten is de enige bij de jongens en hij kan dus de grootste beker winnen. Bij de meisjes strijden Tess Vonk, Anne Lisman, Amy den Haan en Julia Zeldenrust om de prijzen. Tess heeft hier de beste papieren voor de eerste prijs voor Anne Lisman. Amy den Haan en Julia Zeldenrust hebben niet op alle nummers een tijd staan, dus het is afwachten wie de derde plaats behaald en misschien wel tweede wordt.

Bij de senioren zijn er vier categorieen, namelijk dames en heren senioren bij de masters en de niet-masters. Bij de masters worden de tijden vergeleken met de limiettijden voor EMK2021 (dat niet door is gegaan) en daardoor zullen de jongere masters tijd goed moeten maken op de oudere masters. Bij de dames gaat de strijd om de grootste beker tussen de twee schoolslag maatjes, Annette Wijnja en Marjo Goelema. Op basis van de inschrijftijden ontlopen zij elkaar niet veel. Tonny Klop-Methorst moet veel tijd toegeven op deze beide schoolslagcracks. Bij de heren staan er 13 masters ingeschreven en daar lijkt Paul Wijnja de beste papieren voor de titel te hebben. Richard Tiemstra en Arjon de Bok staan op basis van de inschrijftijden als tweede en derde in het klassement. Arjon zal wel door moeten zwemmen want Nico Swart staat niet ver achter hem op de vierde plaats. Wouter van der Stelt, Erik Drewes, Sander van Elburg, Pieter Pijnenburg, Dennis Klop, Erik Huisman, Ingmar Visser, Sander van Tilburg en Rens van der Wiel zijn de overige deelnemers.

De niet-masters zwemmen net als de masters 100 wisselslag en een 50 en 100 meter naar keuze, alleen hun tijden worden vergeleken met de KNZB A-niveautabellen net als bij de oudste minioren. Er zijn zeven meisjes en drie jongens en bij de jongens gaat de strijd tussen Lars de Kooter, Tijn den Braber en Rens Lisman. Lars heeft de beste papieren voor Tijn en Rens. Bij de meisjes lijkt Mandy Swart voor Jansje de Ridder en Femke Golverdingen op het podium te komen. Margonda Versluis, Nadine Scheeve, Chimène Huisman en Mirthe Bults zijn de overige meisjes die meestrijden.

Voor iedereen geldt dat alles afhankelijk is van diskwalificaties. Als er iets niet goed gaat krijgt men een vervangende tijd waardoor de kans op een goede klassering verkeken is.

We hopen dat de weergoden ons goed gezind zijn en we een droge wedstrijd mogen hebben met een mooi en gezellig samenzijn na afloop.

Livetiming

%d bloggers liken dit: