Aanpassing coronaprotocol en trainingstijden

Met ingang van vandaag zijn er enkele wijzigingen in het protocol zoals dit op 20 mei naar alle leden van de Biesboschzwemmers is gestuurd. De wijzingen hebben betrekking op enkele aanvangstijdstippen van trainingen en daarnaast ook nog van een leeftijd.

De eerste wijziging die doorgegeven is, was de aanpassing op de zaterdag ochtend. Tijdens het tweede uur, van 8.00 tot 9.00 uur, kunnen 10 senioren en 10 masters inschrijven via het reserveringssysteem.

Eind mei werd door de regering bekend gemaakt dat naast de sporters tot en met 12 jaar ook de sporters tussen 13 en 18 jaar geen 1,5m afstand hoeven te houden. Dit geldt alleen tijdens de training, na de training moeten zij wel weer 1,5m afstand houden. De tweede groep op de maandag- en donderdag avond kan dus op de normale wijze trainen.

De laatste wijziging gaat over de trainingstijden. Doordat de zwemmers van de 2e groep geen 1,5m tijdens de training hoeven te houden, is er besloten om de training van de 13-plussers aansluitend aan de jongste zwemmers te plannen. Hierdoor begint de training voor de masters ook een kwartier eerder. Voor de zaterdag ochtend is er besloten om de twee groepen ook aansluitend te laten beginnen. De eerste training begint daardoor 15 minuten later, dus om 7.00 uur. Het nieuwe rooster is nu als volgt:
[table “5” not found /]

De laatste versie van het protocol is hier te downloaden.