Zwembaden nog steeds gesloten

Werkendam, 29 april 2020 – Sinds 11 maart zijn alle trainingen en wedstrijden geannuleerd en nu de maand mei (bijna) begint, gaat het steeds meer kriebelen om weer het water in te kunnen duiken. De afgelopen weken zijn diverse zwemmers al het open water ingesprongen, maar dat is niet te vergelijken met het samen trainen en het water heeft niet voor iedereen een prettige temperatuur.

Een rondgang op internet laat zien dat Zwembad Werkina (Werkendam), Zwembad Bijtelskil (Sleeuwijk) en Zwembad AquaAltena (Andel) tot 20 mei 2020 gesloten zijn. Zwembad Caribabad (Gorinchem) heeft op zijn website staan dat het complex tot 1 juni gesloten is en Recreatieoord De Warande (Oosterhout) is tot nader order gesloten.

Het eerste zwembad in de buurt dat mogelijk de poorten gaat open is De Doetse Kom (Giessenburg) maar dit zal alleen voor de jeugd zijn en maar een beperkt aantal uren. Ze hopen aanstaande zaterdag 2 mei daar de eerste bezoekers te kunnen verwelkomen.

Normaal gesproken zouden we deze week met de buitentrainingen begonnen zijn, maar tot 19 mei zal dit niet in Werkina mogelijk zijn. We hopen dat we vanaf 25 mei met de jeugd groepen (tot 18 jaar) kunnen beginnen en dat de volwassenen niet veel later ook weer hun baantjes kunnen gaan trekken.

Houdt de website en facebook in de gaten, want zodra er meer bekend is zullen we jullie dit laten weten.

Voor nu geldt let op je gezondheid EN op elkaar!