Opgericht op 20 mei 1968
 

ONMK2020kb: Voorbeschouwing ONMK2020 korte baan dag 1

De Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2020 korte baan worden dit jaar gehouden in Sportcentrum Rotterdam. Dichtbij Ahoy komen elf leden van de Biesboschzwemmers aan de start van de korte baan kampioenschappen. Op basis van de inschrijvingen kunnen er ruim 10 medailles verovert worden. De eerste sessie zal in het teken staan van de lange afstanden, voor zowel dames als heren staat de 1500m vrije slag op het programma.

Donderdag 23 januari 2020
Sessie 1
Inzwemmen 11.30 uur
Wedstrijd 12.30 uur
Evenementenpagina
Livetiming

Programmanummer 1 1500m vrije slag dames; startlijst, aanvang 12.30 uur
Als eerste zal Nadine Scheeve namens de Biesboschzwemmers aan de start verschijnen. Sinds de zomer is ze lid van de Biesboschzwemmers en heeft al diverse wedstrijden gezwommen. Nadine staat als 8e bij de 20-plussers ingeschreven met haar tijd van begin december vorig jaar. Het doel zal zijn om sneller te zwemmen dan in Zaandam. Nadine mag in serie 4 op baan 9 starten rond de klok van 14.00 uur.

Programma 2 1500m vrije slag heren, startlijst, aanvang ± 15.37 uur
Bij de heren doen er twee zwemmers namens de Biesboschzwemmers. Pieter Pijnenburg en Richard Tiemstra zullen de eer hoog houden. Pieter komt bij de 25-plussers aan de start en Richard vinden we bij de 55-plussers. Richard zal als eerste van de twee heren mogen starten en hij start als achtste van de negen heren ingeschreven. Richard staat met een tijd van december 2018 ingeschreven, hij heeft toen in Rosmalen gezwommen. Voor het podium zal Richard ruim drie minuten van zijn tijd af moeten halen. Richard komt in serie 2 op baan 1 (één) aan de start en dit is net na 16.00 uur.
Bij Pieter in de categorie staan ‘maar’ vijf zwemmers ingeschreven en op de inschrijflijst vinden we Pieter terug op de tweede plaats op ongeveer een halve minuut van de snelste zwemmer. Nummer drie staat bijna drie kwart minuut achter Pieter. De tijd van Pieter is van april 2019 in Rozenburg tijdens een LAC-wedstrijd gezwommen. Pieter start in de laatste serie van de dag op baan 8, rond kwart voor zes.

De eerste sessie kan er dus direct als ‘gescoord’ worden voor de Biesboschzwemmers, een mooie start van het kampioenschap is dus mogelijk voor de BBZ-masters.

%d bloggers liken dit: