Rugslag record Pieter Pijnenburg

Maastricht, 28 – 30 december 2019 – Voor het eerst in de geschiedenis heeft een lid van de Biesboschzwemmers deelgenomen aan de Speedo International Friendship Swimmeet in Maastricht. Deze wedstrijd wordt jaarlijks in het laatste weekend van december georganiseerd. Pieter Pijnenburg was op twee van de drie dagen aanwezig en hij wist een persoonlijk record te zwemmen. Op de schoolslag sprint behaalde Pieter zijn beste klassering.

Het programma bestaat uit alle 50 en 100 meter nummers inclusief de 100 wisselslag, doordat Pieter maar twee van de drie dagen kon zwemmen kwam hij aan de start van de 50 en 100 vrije slag, 50 rug- en schoolslag, 100 vlinder- en wisselslag.

Op de 50 rugslag zwom Pieter een tijd van 32,44 seconden en hiermee bleef hij ruim onder zijn persoonlijke record. Pieter was nu in Maastricht bijna een seconde sneller dan zijn oude toptijd.

Over de 50 schoolslag zal Pieter ondanks zijn beste klassering niet tevreden zijn geweest, want hij bleef ruim een seconde boven zijn beste tijd.

Het komende weekend zal Pieter samen met nog ongeveer 50 leden van de Biesboschzwemmers deelnemen aan de 200 minuten cup in Gorinchem. Het doel is dan om zo veel mogelijk meters bij elkaar te zwemmen in estafette verband. Een week later zal een groep van ongeveer 40 zwemmers deelnemen aan de derde competitie wedstrijd en ook deze wedstrijd is in Gorinchem.

Uitslag