NK Lifesaving: Twee Nederlandse records Françoise Duran

Eindhoven, 30 november 2019 – Een week na de Brabantse Winter Kampioenschappen 2019 werd er in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion weer een kampioenschap georganiseerd. Dit weekend wordt de Orange Cup gehouden, dit is een internationale wedstrijd voor leden van reddingsbrigades. Tevens maakt het Nederlands Kampioenschap Lifesaving onderdeel uit van de Orange Cup. Françoise Duran traint bij de Biesboschzwemmers, maar komt tijdens deze wedstrijden uit voor de Amersfoortse Reddingsbrigade. Vandaag kwam Françoise drie keer aan de start, namelijk op de 200 meter hinderniszwemmen, 100m reddingswissel en 100m lifesaver.

Na een lange dag, die begon om 10.00 uur, was Françoise twee gouden en een zilveren medaille rijker. Naast de medailles waren er ook twee Nederlandse records door Françoise behaald. Op de 200m hinderniszwemmen en 100m reddingswissel was Françoise de beste en wist ze ook de Nederlandse records te verbeteren. Op het laatste onderdeel moest Françoise genoegen nemen met het zilver. Het verschil met het goud was ruim twee seconden en dit werd in de eerste 50 meter gemaakt.

Morgen komt Françoise opnieuw aan de start in Eindhoven, ze doet dan mee aan de 200m Super Lifesaver en 100m popduiken met zwemvliezen.