Opgericht op 20 mei 1968
 

Sterke Romée van Rossem tijdens competitiewedstrijd

Gorinchem, 2 november 2019 – Na een goed resultaat in de eerste ronde, de Biesboschzwemmers wisten als zesde te eindigen in hun klasse, kwamen 23 leden van de Biesboschzwemmers in Gorinchem aan de start van de tweede ronde. De zwemmers wisten in totaal 26 persoonlijke records te zwemmen. Vooral de tijden van Romée van Rossem vielen deze middag op.

Romée moest in Gorinchem de 200 rugslag en 100 vlinderslag persoonlijk zwemmen en daarnaast was ze startzwemster van de 4x100m wisselslag meisjes ploeg. De middag begon met de estafette en Romée moest de 100 rugslag zwemmen en hierop wist ze haar persoonlijk record met ruim drie seconden aan te scherpen. Ze bleef nipt boven de limiet voor de Brabantse Winter Kampioenschappen. Later op de middag wist Romée op de dubbele afstand, de 200 rugslag, wel ruimschoots te voldoen aan de limiettijd. Op de laatste afstand, de 100 vlinderslag, haalde Romée bijna drie seconden van haar tijd af. De estafette zwom Romée samen met Roos Suppers, Floor van Dijk en Nicole Bogerd. Deze vier meiden zullen in het derde en vierde weekend van november aan de start verschijnen van de ‘Brabantse’ op enkele afstanden. Nicole wist net als Romée zich te verbeteren op de 200 rugslag. Zij deed dit met bijna zeven seconden.

De jongste zwemmers, die meetellen voor de competitie, hadden deze middag 100 vrije slag en 200 wisselslag op het programma staan. Bij de meisjes wist Tess Vonk op beide onderdelen haar tijden aan te scherpen, maar ook de 50 vrije slag, halverwege de 100 ‘vrij’ en de 50 vlinderslag tijdens de 200 wisselslag, werden aangescherpt. Naast Tess zwom ook Jansje de Ridder en zij had de pech dat ze ondanks haar inzet net boven haar tijden bleef steken. Lars de Kooter, Rens Lisman en Rik Vink hadden hetzelfde programma. Rens wist op de beide onderdelen zijn tijden aan te scherpen en net als Tess was hij op de 50 vlinderslag ook sneller dan ooit. Rik had twee persoonlijke records en hij zwom deze op de 100 ‘vrij’. Halverwege en aan het einde was hij sneller dan ooit. Op de 200 wisselslag zwom Rik een goede race, maar helaas werd zijn tijd uit de uitslag gehaald vanwege een fout bij een keerpunt. Lars kon op de beide nummers zijn tijden niet aanscherpen, maar als startzwemmer van de heren 4x50m vrije slag estafette wist hij een halve seconde van zijn 50 vrije slag af te zwemmen.

Margonda Versluis, Chimène Huisman en Roos Suppers hadden de 200 vrije slag en 100 schoolslag op het programma. Margonda verraste op de schoolslag door als snelste Biesboschzwemster te finishen met een verbetering van ruim vijf seconden. Eerder had ze op de 200 ‘vrij’ zich al met ruim drie seconden verbeterd. Voor Chimène was er ook een verbetering op de schoolslag, zij ging ruim een seconde sneller dan haar beste tijd. Roos lukte het deze middag niet om haar tijden aan te scherpen, maar haar gezwommen tijden waren wel belangrijk voor het teamresultaat.

De senioren hadden de 50 schoolslag, 100 vlinderslag en 200 vrije slag op het programma staan. Bij de senioren waren de prestaties van Erik Drewes, Lars Duijnhouwer en Pieter Pijnenburg goed. Pieter wist zelfs een persoonlijk record te zwemmen op de 100 vlinderslag. Bij de dames bestond het podium van de schoolslag volledig uit leden van de Biesboschzwemmers. Marjo Goelema, Sanne van de Pol en Mandy Swart maakten er een spannende wedstrijd van. Maar ook de tijden van Redine van Breugel en Nadine Scheeve waren deze middag belangrijk.

Naast deze prestaties wisten Mirte Delleman, Amy de Kooter, Anne Lisman en Anieke aan de Wiel als jongste deelnemers niet voor de punten van belang, maar ze wisten zich wel te verbeteren. Mirte deed dit op de 25 vrije slag en Amy en Anieke op de 50 schoolslag. Voor Anne waren er nieuwe toptijden op de 50 schoolslag en 50 en 100 rugslag.

Medio januari 2020 is de derde ronde van de zwemcompetitie en het is te hopen dat er dan een grotere groep zwemmers mee kan doen in het Gorinchemse zwembad. Dan zal ook bekend zijn welke positie de Werkendammers in hun klasse innemen.

Uitslag

%d bloggers liken dit: