Clubrecords voor talenten Biesboschzwemmers

Tilburg, 27 oktober 2019 – In het zwembad waar eind van dit jaar de Nederlandse Senioren Kampioenschappen gehouden gaan worden hebben Lars de Kooter en Tess Vonk laten zien dat zij in een goede vorm verkeren. Beide zwemmers wisten op hun nummers clubrecords te zwemmen. Tess deed dit op de 100 schoolslag en Lars op de 200 schoolslag en 400 wisselslag.

De middag begon met de 100 schoolslag en op dit nummer kwam Tess aan de start. Zij nam het op tegen een leeftijdsgenoot die eerder dit seizoen iets sneller was geweest. Vanaf de start was Tess de snelste van de twee dames en na 100 meter tikte zij ook als eerste aan. De eindtijd van Tess was ruim drie seconden sneller dan eind september van dit jaar. Daarnaast was Tess ook nog ruim een seconde sneller dan het clubrecord bij de meisjes onder 11 jaar.

Na Tess kwam Lars aan de start van de 400 wisselslag. Hij zwom dit nummer voor het eerst in een wedstrijd en hij deed dit meer dan uitstekend. Lars begon op de 100 vlinderslag met bijna een persoonlijk record en daarna wist hij alle slagen in een keurige techniek te zwemmen. Na ruim zes minuten en 21,53 seconden was Lars aan de finish. De tweede afstand van Lars was de 200 schoolslag en ook deze zwom hij voor de eerste keer. De tussentijd van Lars na 100 meter was maar twee seconden langzamer dan zijn beste tijd op 100 meter en ondanks de vermoeidheid van de 400 wisselslag wist Lars het tempo goed vol te houden. Met een eindtijd van drie minuten en 10,30 seconden bleef Lars bijna vijf seconden onder het clubrecord van de jongens onder 11 jaar en nog geen vijf seconden langzamer dan het record bij de jongens onder 13 jaar.

Naast Tess en Lars kwamen ook Margonda Versluis en Nadine Scheeve in Tilburg aan de start. Op de 50 vlinderslag tikte Margonda 0,01 seconden boven haar beste tijd aan. Later op de 50 vrije slag had ze een geweldige start, maar helaas ging de tweede 25 meter niet zo lekker waardoor ze haar beste tijd niet aan kon scherpen. Nadine bleef op de 100 rugslag op nog geen seconde van haar beste tijd steken, maar op de 400 vrije slag wist ze ruim onder haar inschrijftijd aan te tikken. Nadine zwom ruim twaalf seconden sneller en zij deed dit met een goed ingedeelde race.

Het komende weekend komen de zwemmers van de Werkendamse zwemclub in Gorinchem in actie tijdens de tweede wedstrijd van de zwemcompetitie. Na de eerste ronde staan de Biesboschzwemmers op een zesde plaats in hun klasse en het doel is dan ook om deze klassering te handhaven.