Podiumplaatsen voor Pieter

Wilhelminadorp, 7 september 2019 – Het één na laatste open water weekend brengt de zwemmers in Zeeland. Met wedstrijden in Wilhelminadorp en Vlissingen komt er een einde aan het zwemmen in Zeeland. Vandaag kwam Pieter Pijnenburg namens de Biesboschzwemmers aan de start op de 1000 en 2000 meter schoolslag en op beide nummers eindigde hij in de prijzen.

De eerste afstand die Pieter moest zwemmen was de 1000 meter masters heren. Pieter was bij de 20-plussers de snelste en wist hij ruim binnen de zestien minuten te blijven. All-in was Pieter de tweede zwemmer op minder dan anderhalve seconde van de snelste zwemmer.

Ongeveer een uur later startte de dubbele afstand voor Pieter bij de senioren en was Pieter als tweede aan de finish. Samen met Tim van den Berg, die bij de masters iets sneller was dan Pieter, wisten ze er een spannende race van te maken. Uiteindelijk was Tim opnieuw iets sneller dan Pieter, al was het verschil met 0,85 seconden een stuk kleiner. Dit seizoen strijden Pieter en Tim vaak samen om de prijzen.

Morgen start Pieter op de 2000 schoolslag bij de senioren en komt Nadine aan de start van de 5000 meter vrije slag.

Uitslag