Harry Cornet wint Doetse Triathlon

Giessenburg, 13 juli 2019 – In en rond De Doetse Kom in Giessenburg werd voor de eerste keer een triathlon georganiseerd. De volwassenen, solisten en teams, moesten 500 meter zwemmen in De Doetse Kom, 20km fietsen en 5km lopen in de buurt van het zwembad. Naast de volwasseneneditie was er ook een kindereditie, zij moesten 150m zwemmen, 5km fietsen en 1,2km lopen. Bij alle onderdelen was er deelname van leden van de Biesboschzwemmers.

Harry Cornet, Robin Iking en Erik Huisman hadden zich ingeschreven voor de soloversie van de 1/8 triathlon. Ze waren in dezelfde baan ingedeeld en vanaf het begin liet Harry zien de snelste van de drie Werkendammers te zijn. Harry kwam als tweede all-in het water uit, maar als eerste Biesboschzwemmer. Na het fietsen had Harry de leiding gegrepen en deze gaf hij niet meer uit handen. Na één uur drie minuten en twee seconden kwam Harry als eerste winnaar van de Doetse Triathlon over de finish. Robin wist beslag te leggen op een keurige vierde plaats en Erik vonden we terug op de 21e plaats. Robin was klaar na één uur zeven minuten en 29 seconden en Erik had voor de drie onderdelen één uur 15 minuten en vier seconden nodig.

Bij de teams was er deelname van Tonny Klop-Methorst in het water, Annette Wijnja op de fiets en Martin Delleman had weer zijn loopschoenen aangetrokken. Tonny gaf na negen minuten het stokje door aan Annette, die na ruim 42 en een halve minuut Martin aantikte. Martin had voor zijn 5km iets meer dan 22 minuten nodig, waardoor dit team na één uur 13 minuten en 46 seconden als achtste geklasseerd werd.

Chimène was ook naar Giessenburg gegaan en zij wist bij de kinderen als zevende te finishen na 22 minuten en 47 seconden. Chimène deed over het zwemmen, inclusief omkleden, vijf minuten en 36 seconden. Het rondje fietsen kostte Chimène tien minuten en 39 seconden en het lopen ging in iets meer dan zes en een halve minuut.

Het was een mooie editie en het is te hopen dat deze een vervolg gaat krijgen, zodat er twee leuke triathlon in de buurt van Gorinchem zijn. De volgende triathlon is begin augustus voor Erik, hij gaat dan naar Duitsland. Later die maand zal er in Oosterhout ook deelgenomen gaan worden door in ieder geval Erik en Robin.