Drie ereplaatsen bij ouverture open water seizoen 2019

Bodegraven, 22 juni 2019 – In de Oude Rijn bij Bodegraven is het open water seizoen 2019 begonnen. Namens de Biesboschzwemmers kwamen twee heren aan de start, namelijk Pieter Pijnenburg en Ingmar Visser. Beide heren wisten bij de beste drie te eindigen.

Pieter startte op de 1000 en 2500m schoolslag en hij was redelijk tevreden met zijn tijden. De 2500 meter schoolslag heeft Pieter ‘op de voeten’ van de winnaar gezwommen en hij bleef binnen de 37 minuten en 30 seconden. In het verleden is Pieter maar een paar seconden sneller geweest. Later op de 1000 meter bij de schoolslag heeft Pieter de hele tijd voorop gezwommen en hij was ook als eerste bij de finish. Zijn tijd viel enigszins tegen, want het gevoel gaf aan dat het snel ging.

Ingmar zwom, net als Pieter, de 1000 meter schoolslag en hij wist als tweede in zijn de categorie, de 30-plussers, aan te tikken. Het verschil met de snelste zwemmer was bijna acht seconden. In totaal kwam Ingmar als zesde aan de finish. Zijn eindtijd was bijna een minuut langzamer dan zijn snelste tijd ooit, maar het is niet mogelijk om wedstrijden met elkaar te vergelijken aangezien de omstandigheden nooit gelijk zijn en het ook afwachten is of de lengte van de baan klopt.

Op zondag 23 juni komt Pieter opnieuw aan de start, maar nu in de grachten in Leiden. Pieter zwemt daar de 1000 meter schoolslag. Ook aan de start komt Nadine Scheeve en zij zwemt de 1000 meter vrije slag.

Uitslag

Geef een reactie