Belangrijke punten gescoord voor Zuidelijke Cirkel

Veldhoven, 9 juni 2019 – De derde wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel 2019 in Veldhoven betekende vroeg opstaan voor het achttal BBZ-masters dat zich ingeschreven had. De wedstrijd begint traditioneel net na 10.00 uur. Uiteindelijk wisten de masters met goede tijden naar huis te gaan. Nico Swart wist een persoonlijk record te zwemmen.

De ochtend stond een beetje in het teken van de vader-dochter strijd op de 200 vrije slag en deze werd door Nico gewonnen. Nico wist exact een seconde van zijn persoonlijk record af te zwemmen. Zijn tijd als startzwemmer op de 50 vrije slag was weer eens binnen de 30 seconden en ook dat stemde hem tevreden. Mandy, de dochter van Nico, moest haar vader twee seconden voor laten gaan.

De oudste deelneemster, Neel Gielen, zwom 25 rug-, school- en vrije slag en daarnaast ook nog de 50 vrije slag. Op alle nummers bleef ze in de buurt van haar beste tijden met de beste prestatie op de schoolslag. J.P. van Rossem zwom exact hetzelfde programma als Neel en ook hij was op de schoolslag het beste op dreef. Dit is typisch, want zowel Neel als J.P. staan niet bekend als schoolslag zwemmers.

Wouter van der Stelt had een vergelijkbaar programma, als Neel en J.P. met de 25 rug- en schoolslag en de 50 vlinder- en vrije slag. Hij behaalde zijn beste prestatie op de 50 ‘vrij’, maar ook zijn tijden op de 25 meter nummers waren goed.

Sander van Tilburg zwemt graag de langere afstanden en dat deed hij deze ochtend dan ook samen met Ingmar Visser. Beide heren zwommen onder andere de 800 vrije slag en ze wisten beide een vlakke race te zwemmen. Beide konden hun inschrijftijden niet aanscherpen.

Antoinette Kant had zich ingeschreven voor de 100 wisselslag en 25 rugslag. Op beide nummers bleef ze ongeveer een seconde van haar beste tijden, maar belangrijker waren haar deelname aan de beide estafettes samen met Nico, Wouter en Mandy. Op de 4×50 vrije slag werd dit viertal eerste, terwijl ze op de 4×50 vlinderslag estafette één team voor moesten laten gaan.

Hoe de score in het verenigingsklassement is, zal later deze week bekend worden. De masters uit Werkendam stonden op een derde plaats en de verwachting is dat ze nog steeds deze klassering na drie wedstrijden innemen. De volgende wedstrijd is medio september en dan zal er in Etten-Leur gezwommen gaan worden.

Uitslag