Opgericht op 20 mei 1968

Ook zilver tijdens sessie 3 ONMK2019 lange baan

Amersfoort, 3 mei 2019 – De derde sessie van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 lange baan (ONMK2019lb) stonden afstanden van 50, 100 en 200 meter op het programma. Na de 200 rugslag, volgde de 50 schoolslag en als afsluiter voor de Biesboschzwemmers de 100 vrije slag. Twee dames, Annette Wijnja en Françoise Duran, en twee heren, Nico Swart en Paul Wijnja, verdedigden de Werkendamse zwemvereniging. Ex-Biesboschzwemster Marcha Admiraal kwam namens de Geul aan de start.

De middag begon goed voor Annette op de 200 rugslag. Annette stond als tweede ingeschreven en zij wist deze klassering te behouden. In een vlakke race bleef ze helaas boven de 3 minuten. Deze eerste dag heeft voor Annette dus twee keer zilver opgeleverd.

Ook Nico startte op de 200 rugslag en hij wist in zijn categorie naar een vierde plaats te zwemmen in een nieuw persoonlijk record. Nico bleef daarbij op minder dan een seconden van het Brabantse masters record, maar hij verbeterde wel zijn eigen clubrecord.

De 50 schoolslag volgde na de 200 rugslag en hierop kwam Françoise aan de start. Françoise wist als achtste te eindigen in een nieuw persoonlijk record. Op hetzelfde nummer bij de heren wist Nico niet zijn persoonlijk record aan te scherpen en hij eindigde net als op de 200 rugslag op de vierde plaats. De eerste dag voor Nico leverde dus een persoonlijk record op en twee keer een vierde plaats.

De laatste afstand voor Françoise was het koninginnenummer, de 100 vrije slag. Françoise zwom bijna zeven seconden sneller dan haar inschrijftijd. De inschrijftijd was een tussentijd van de 200 vrije slag die zij in maart van dit jaar zwom. In haar carriere is Françoise maar twee keer sneller geweest. Françoise wist 10e te worden van de 17 dames. In hetzelfde nummer wist Marcha Admiraal beslag te leggen op de vierde plaats op 0,16 seconden van het brons.

Op de 100 vrije slag lukt het Paul niet om binnen de 66 seconden te finishen. Paul bleef op ongeveer een halve seconde van zijn inschrijftijd steken. Misschien dat de opening iets te snel was, want het verval was 4 seconden. Paul eindigde keurig in de middenmoot van de 13 heren, hij werd namelijk zesde.

Deze middag sessie heeft dus voor Annette en een zilveren medaille opgeleverd en daarnaast nog twee vierde plaatsen, een zesde, een achtste en een tiende plaats. Ofwel alleen maar top tien noteringen. Morgen staan er weer twee sessies gepland en in beide sessie is er deelname. Wouter zal ’s morgens de 800 vrije slag zwemmen en ’s middags zijn er acht persoonlijke en een estafette start met diverse kansen op eremetaal.