Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2019 korte baan dag 3

De derde dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 korte baan in Zwolle begint met de 800 meter vrije slag voor de dames, vervolgens is er deelname op de 200 meter schoolslag, 50m vlinderslag, 100m wisselslag, 200m vrije slag en de 4x50m wisselslag gemengde estafette. Alle tien de deelnemers komen deze dag aan de start.

Zaterdag 26 januari 2019
Sessie 4
Inzwemmen 8.00 uur
Wedstrijd 9.00 uur
Programma 17 800m vrije slag dames, inschrijflijst, aanvang 9.00 uur
Sabrina Boekhout heeft in september 2017 tijdens een wedstrijd van de Zuidelijke Cirkel een 800 meter vrije slag gezwommen en besloten om tijdens het ONMK ook op dit nummer te starten. Bij de 35-plussers staat ze als derde van de vijf dames ingeschreven. Misschien zit er wel meer in, maar dit is afhankelijk hoe lekker de 32 banen gaan.

Sessie 5
Wedstrijd 13.00 uur
Programma 21 200m schoolslag dames, inschrijfijst
Het eerste programma van de middag sessie is de 200 meter schoolslag en Annette Wijnja zal op dit nummer aan de start verschijnen. Bij de 50-plussers staat Annette als één na snelste ingeschreven achter een Russische zwemster. Het verschil met het goud is drie seconden, maar de nummer drie staat 10 seconden achter Annette.

Programma 22 200m schoolslag heren, inschrijflijst
Sinds Nico Swart lid is van de Biesboschzwemmers heeft hij op de schoolslag een mooie progressie getoond en dit zorgt voor deelname op de diverse schoolslag nummers, naast de rugslag. Op de 200 meter schoolslag vinden we Nico terug op een zevende plaats van de negen heren. Op basis van zijn 100 meter tijd, zou een tijd binnen de drie minuten tot te mogelijkheden moeten behoren. De inschrijftijd van Nico is een jaar oud.

Programma 23 50m vlinderslag dames, inschrijflijst
Op de vlinderslag sprint komen Sabrina Boekhout en Marjo Goelema aan de start. Na haar deelname aan de 800 ‘vrij’ mag Sabrina deze middag beginnen met twee banen vlinderslag. Sabrina staat bij de 35-plussers als zevende ingeschreven van de tien dames. Marjo staat aanzienlijk hoger, namelijk als tweede van de elf 50-plussers. Haar inschrijftijd is van twee jaar geleden in Maastricht.

Programma 24 50m vlinderslag heren, inschrijflijst
Aan de vlinderslag sprint bij de heren doet alleen Paul Wijnja mee. Met zijn tijd van vorig jaar in Terneuzen vinden we Paul terug op de zevende plaats van de twaalf 55-plussers. Het zou mooi zijn als hij opnieuw binnen de 32 seconden weet te finishen en ook zijn persoonlijk record weet aan te scherpen.

Programma 25 100m wisselslag dames, inschrijflijst
Op wisselslag komt Marjo aan de start en dit nummer ligt haar meestal goed. Marjo staat met drie seconden verschil als snelste ingeschreven. Er staan negen 50-plussers ingeschreven.

Programma 26 100m wisselslag heren, inschrijflijst
Bij de heren is de deelname met twee starts iets groter. Erik Drewes en Richard Tiemstra wagen zich aan de combinatie van vlinder-, rug-, school- en vrije slag. Erik staat bij de 35-plussers als achtste van de 13 zwemmers ingeschreven. Zijn inschrijftijd is bijna anderhalf jaar oud en Erik heeft in het verleden al sneller gezwommen. Bij Richard in de categorie staat 16 heren ingeschreven en Richard vinden we terug op de negende plaats bij de 55-plussers. De inschrijftijd van Richard is van de laatste clubkampioenschappen.

Programma 28 200m vrije slag heren, inschrijflijst
Bij de heren op de 200 meter ‘vrij’ is de grootste deelname namens de BBZ-masters. Er doen namelijk vier zwemmers mee. Erik is de jongste van het kwartet en hij staat bij de 35-plussers als tiende ingeschreven van de 17 deelnemers. Bij de 45-plussers vinden we Wouter van der Stelt terug. Wouter staat als zevende van de negen heren ingeschreven en het zou mooi zijn als hij zijn inschrijftijd weet te verbeteren. Bij de 55-plussers komen Paul en Richard aan de start. Paul staat als vijfde ingeschreven en Richard is de nummer 11 van de elf startende zwemmers. Beide heren zullen gaan voor een persoonlijk record en vooral voor Richard moet dit mogelijk zijn, want zijn inschrijftijd is een 50 meter bad tijd.

Programma 29 100m rugslag dames, inschrijflijst
Op de 100 rugslag komen Annette en Sabrina voor de tweede keer deze middag aan de start. Sabrina staat als negende van de negen dames ingeschreven met een tijd van december 2017. Annette staat een stuk hoger, namelijk als tweede van de vier dames. De tijd van Annette is van twee jaar geleden en ze zal zeker deze tijd willen verbeteren.

Programma 30 100m rugslag heren, inschrijflijst
Bij de heren komt uiteraard Nico aan de start en waar hij voorheen kans op een medaille had, is de tegenstand dit jaar een stuk sterker. Nico staat ‘pas’ op de achtste plaast van de tien heren bij de 50-plussers. Alle tien de deelnemers zijn Nederlanders en dus is de concurrentie bekend voor Nico. Het zou mooi zijn als Nico opnieuw binnen de één minuut en veertien seconden kan finishen.

Programma 31 4x50m wisselslag, inschrijflijst
Op de 4x50m wisselslag estafette komen twee gemengde ploegen aan de start. In de categorie 160-199 jaar gaan Sabrina, Françoise, Bastiaan en Wouter het water in om hun inschrijftijd te verbeteren. Ze staan als achtste van de negen ploegen ingeschreven. Bij de 200-plussers gaan Nico, Marjo, Paul en Annette proberen hun klassering te verbeteren. Dit ervaren kwartet staat als vijfde ingeschreven van de dertien ploegen. Het zal moeilijk worden om het podium te halen, want het verschil met de derde ploeg is drie seconden.

Op basis van de inschrijvingen kan de derde van het ONMK in Zwolle een gouden, drie zilveren en een bronzen medaille opleveren. Zoals bleek uit de hoeveelheid inschrijvingen is dit jaar het ONMK heel sterk bezet.