Opgericht op 20 mei 1968
 

Voorbeschouwing ONMK2019 korte baan dag 2

Aan de tweede dag van de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen 2019 korte baan in Zwolle doen acht zwemmers mee. Dit zijn bijna alle deelnemers. ’s Morgens zijn er vijf starts en ’s middags negen starts. Tijdens beide sessies zijn er medaillekansen.

Vrijdag 25 januari 2019
Sessie 2
Inzwemmen 8.00 uur
Wedstrijd 9.00 uur
Programma 4 400m vrije slag heren, inschrijflijst, aanvang 9.00 uur
Na zijn 1500 meter van een dag eerder, komt Wouter van der Stelt ook op de tweede dag als eerste aan de start. Met zijn tijd van vorig jaar staat Wouter als vijfde van de acht 45-plussers ingeschreven. De nummers zes en zeven zijn iets langzamer ingeschreven dan Wouter. Het verschil met de derde inschrijftijd is een halve minuut.

Programma 6 100m vlinderslag heren, inschrijflijst
Op de 100 vlinderslag komen twee heren aan de start, namelijk Paul Wijnja en Erik Drewes. Paul staat bij de 55-plussers als vijfde van de zeven heren ingeschreven. De tijd van Paul is van twee jaar geleden. Later komt Erik aan de start. Erik staat bij de 35-plussers ingeschreven. Met een tijd van een jaar geleden staat Erik als negende van dertien heren ingeschreven.

Programma 7 100m vlinderslag dames, inschrijflijst
Er wordt niet vaak vlinderslag gezwommen door de masters dames, maar dit jaar zijn er twee dames die zich aan dit nummer wagen. Marjo Goelema en Françoise Duran starten beide bij de 50-plussers. Er zijn acht dames ingeschreven en Marjo staat als tweede ingeschreven en Françoise als achtste. De tijd van Françoise is van december vorig jaar toen zij net terug was van een vakantie in Australië. De tijd van Marjo is van twee jaar geleden.

Programma 8 200m rugslag heren, inschrijflijst
De derde sessie, ofwel de vrijdagmiddag sessie, begint met de 200 meter rugslag voor de heren. Op dit nummer staat Nico Swart ingeschreven en dit is zijn eerste start tijdens deze ONMK. Nico vinden we bij de 50-plussers terug op de vijfde plaats van zes heren. Door de vele inschrijvingen staan er twee heren op de reservelijst.

Programma 9 200m rugslag dames, inschrijflijst
Na de heren komen de dames aan de start van de 200 meter rugslag. Annette Wijnja komt net als Nico voor het eerst aan de start. Van de 10 dames mogen er acht in ieder geval starten en Annette staat als tweede ingeschreven met haar tijd van twee jaar geleden. Het verschil tussen de nummers één, twee en drie is in alle gevallen meerdere seconden.

Programma 10 50m schoolslag heren, inschrijflijst
Na het langere werk op de rugslag, staat de schoolslag sprint op het programma. Nico staat als vijfde ingeschreven van de 18 heren. Voor het podium zal hij ruim onder zijn inschrijftijd moeten finishen, want de top drie staat ingeschreven met tijden onder de 34 seconden. De tijd van Nico is net boven de 35 seconden en het zou mooi zijn als hij hier onder kan blijven.

Programma 11 50m schoolslag dames, inschrijflijst
Op de 50m schoolslag komt alleen Marjo aan de start. Françoise stond wel ingeschreven, maar kwam door de vele starts op de reservelijst en Annette heeft besloten (voorlopig) niet meer te starten op de schoolslag sprint. Marjo staat ruimschoots als snelste ingeschreven.

Programma 12 100m vrije slag heren, inschrijflijst
Op het koningsnummer komen twee heren aan de start, namelijk Erik en Paul. Beiden hebben al een start gehad tijdens de ochtendsessie. Erik staat bij de 35-plussers als zesde ingeschreven van de 12 heren die in ieder geval mogen starten. Zijn tijd is van twee jaar geleden tijdens een competitiewedstrijd in Oud-Beijerland. De tijd van Paul is van een recentere datum namelijk een jaar geleden tijdens het ONMK in Terneuzen. Paul staat als achtste van de 18 heren ingeschreven.

Programma 13 100m vrije slag dames, inschrijflijst
De één na laatste start van de tweede dag is voor Marjo op het koninginnenummer. Marjo staat nipt als snelste ingeschreven van de 12 dames. Het verschil met nummer twee is 0,12 seconden en veel zal dus afhangen van de rust in de slag van Marjo dan heeft ze zeker een kans om een tweede gouden medaille te veroveren tijdens de tweede dag.

Programma 14 200m wisselslag heren, inschrijflijst
De laatste start van de tweede dag is voor Erik op de 200 meter wisselslag. Er komen 13 heren aan de start en Erik vinden we terug op de negende plaats van de inschrijflijst. De tijd van Erik is negen maanden oud en dus een goede indicatie van wat er voor hem mogelijk is. Misschien is het wel mogelijk om iets te stijgen, maar het podium is vrij ver weg.

Op basis van de inschrijvingen kunnen er tijdens deze tweede dag twee gouden en twee zilveren medailles behaald worden. Drie van de vier zouden voor Marjo kunnen zijn en de laatste voor Annette. Gelukkig worden de medailles niet op papier verovert, maar in het water en zijn er altijd verrassingen.

%d bloggers liken dit: