Opgericht op 20 mei 1968
 

Annette Wijnja genomineerd bij Powerhouse Sport Awards

Op de valreep van 2018 zijn vandaag de nominaties bekend gemaakt in de zeven categorieen van de Powerhouse Sport Awards. Drijvende kracht achter deze verkiezingen is Jettie Duister en zij mag samen met een groep vrijwilligers voor de 25e keer dit festijn organiseren. Namens de Biesboschzwemmers is Annette Wijnja genomineerd in de categorie masters. In het verleden hebben zowel Annette (2014) als Marjo Goelema (2015 en 2017) de prijs mee naar huis mogen nemen.

Het jaar 2018 stond voor Annette in het teken van de Europese Masters Kampioenschappen in Kranj (SLO). Begin september wist zij op de 200 meter schoolslag naar het zilver te zwemmen. Het leek er even op dat ze ook op de 100 schoolslag een medaille had gewonnen, maar dit werd later gecorigeerd. Naast de zilver Europese medaille, behaalde Annette in januari zeven (!) keer goud tijdens de Open Nederlandse Masters Kampioenschappen korte baan in Terneuzen. In mei tijdens de lange baan kampioenschappen van de Masters waren er zes medailles, maar nu 2 goud, 2 zilver en 2 brons. De laatste internationale prijzen behaalde Annette in Luxemburg (LUX) tijdens de Lux Masters Open. Ze veroverde toen 3 goud en 2 zilver.

De concurrentie van Annette komt uit een diverse hoek, de andere genomineerden zijn:
Edwin Straver motorsport Rijswijk
Justus van Nierop atletiek Vlijmen
Maikel Govaarts mountainbiken Drunen
Ad Schoonderbeek duathlon, triathlon Waalwijk

Vrijdag 11 januari 2019 worden in Aalburg de prijzen bekend gemaakt, tijdens de 25e editie van de Powerhouse Sport Awards. Dan mag Marjo misschien wel de beker aan haar clubgenote overhandigen al heeft de concurrentie ook heel mooie prestaties neergezet.

%d bloggers liken dit: