Goede tijden op de lange afstand

Rosmalen, 14 december 2018 – In het mooie bad te Rosmalen hebben Lars de Kooter en Richard Tiemstra meegedaan aan een wedstrijd van het Lange Afstand Circuit (LAC). De temperatuur van zowel water als lucht, waren te vergelijken met de situatie in het ‘thuisbad’ te Oosterhout. Uiteindelijk werden er twee persoonlijke records verbeterd.

Lars kwam als eerste aan de start, hij begon met de 200 meter wisselslag. Afgelopen zondag had hij deze voor het eerst gezwommen en het lukte hem helaas niet om zijn tijd te verbeteren. De accenten van de afgelopen week waren we terug te zien.

Ongeveer een half uur later, stond Lars op het startblok voor de 400 meter vrije slag. Hij zwom deze afstand voor de eerste keer. Vanaf de start liet hij de concurrentes achter hem en aan het einde van zijn 400 meter wist hij enkele zwemmers in te halen. De indeling van zijn race was vlak wat heel knap is voor de eerste keer. Voor de volgende periode van het LAC-seizoen moet Lars opnieuw 200 wisselslag zwemmen en de 800 meter vrije slag.

Richard startte op de 1500 meter vrije slag en hij had een tijd staan van anderhalf jaar geleden. Zijn herinneringen aan die race waren niet positief, het ging niet prettig vanaf de 200 meter. In Rosmalen beleefde Richard de andere kant van de medaille. In een vlakke race met tijden die lagen rond de 46 en 47 seconden per 50 meter zwom Richard naar een tijdsverbetering van ruim anderhalve minuut. Tevens was Richard ruim 50 seconden sneller na 800 meter dan zijn snelste tijd.

Over een week zijn de clubkampioenschappen en dan zullen deze zwemmers opnieuw het water induiken en samen met nog heel veel zwemmers gaan strijden om de medailles.

Uitslag

Geef een reactie