Voorbeschouwing BWK2018 eerste weekend

Komend weekend is het eerste weekend van de Brabantse Winter Kampioenschappen 2018 (BWK2018) in het Pieter van den Hoogenband Zwemstadion. In het gehalveerde 50 meter bad nemen zwemmers van Brabantse verenigingen het tegen elkaar op. Voor de Biesboschzwemmers is er deelname op de tweede dag van de BWK2018. Nicole Bogerd, Floor van Dijk, Romée van Rossem en Roos Suppers mogen het Eindhovense water induiken.

Het inzwemmen tijdens de ‘Brabantse’ kan gedurende de gehele wedstrijd in het springbad dat achter het wedstrijdbad ligt. De organisatie, KNZB Regio Zuid, heeft besloten om geen programma verkoop te doen en het programma kun je hier downloaden. Net als de afgelopen jaren zullen de uitslagen op de livetiming geplaatst worden en die kun je hier vinden.

Programma 12 100m vrije slag dames senioren open; aanvang ± 14.35 uur
Roos is de enige zwemster die dit weekend persoonlijk aan de start verschijnt. Tijdens de eerste wedstrijd van het seizoen wist zij zich te plaatsen voor de 100 meter vrije slag. Roos staat als 12e ingeschreven van de 16 meisjes junioren 3. Ze mag starten in de tweede van de tien series van programma 12 en ze zwemt in baan negen. In serie acht komen de tien snelste meisjes van haar leeftijd aan de start.

Programma 20 4x100m vrije slag dames senioren open; aanvang ± 16.50 uur
Het laatste programmanummer van het eerste weekend is de 4×100 meter vrije slag dames. De meiden waren heel blij dat ze een estafette op de ‘Brabantse’ mogen zwemmen. Nicole, Romée, Floor en Roos staan als zesde van de acht ploegen ingeschreven. Zij zullen in de eerste van drie series aan de start verschijnen in baan zeven. Het doel is sneller te zwemmen dan enkele weken geleden tijdens de eerste competitiewedstrijd in Papendrecht.

Het worden rustige kampioenschappen voor de Biesboschzwemmers dit jaar, maar het feit dat de meiden zich voor de ‘Brabantse’ hebben geplaatst in een prestatie en het doel zal zijn het verbeteren van de inschrijftijden.

Geef een reactie