Pieter Vink voltooit triathlon Nijmegen

Nijmegen, 15 september 2018 – Pieter Vink heeft vandaag deelgenomen aan de sprinttriathlon van Nijmegen. Pieter moest 750 meter zwemmen, 20 kilometer fietsen en 5 kilometer lopen. In een veld van 138 heren tussen de 24 en 39 jaar werd Pieter 110e. In totaal kwamen er ruim 400 deelnemers aan de start. De triathlon wordt georganiseerd rondom de Lentse Warande aan de Spiegelwaal in Nijmegen.

De triathlon begon uiteraard met het zwemmen en dit is voor Pieter het makkelijkste onderdeel. Na 14 minuten en 19 seconden kwam Pieter als 31e het water uit. Het wisselen naar de fiets kostte Pieter bijna vijf minuten waardoor hij als 98e aan het fietsen begon. Het ‘stukje’ fietsen deed Pieter binnen de 40 minuten waardoor hij als 60e naar de wisselzone ging om zijn loopspullen aan te doen. Het wisselen ging nu een minuut sneller om te gaan lopen. Het lopen gaat momenteel niet lekker bij Pieter vanwege een knieblessure en dat bleek uit de tijd. Pieter had ruim 31 minuten nodig en hij was één van de langzaamste lopers. Uiteindelijk had Pieter 1 uur 33 minuten en 47 seconden nodig voor de triathlon.

De reactie van Pieter over zijn triathlon was

Zo, met de afsluiting in Nijmegen zit het triathlonseizoen 2018 erop! Hele leuke triathlons gedaan en het smaakt naar meer! Nu van die vervelende knieblessure af zien te komen, zodat we volgend jaar weer nieuwe triathlons kunnen gaan doen. Met als doel een kwart triathlon!

Geef een reactie