EMK2018: Goede 200 rugslag Nico

Twee dagen na zijn enigszins teleurstellende 100 rugslag tijdens de Europese Masters Kampioenschappen 2018 (EMK2018) in Kranj (SLO) mocht Nico aan de start verschijnen van de 200 meter rugslag. Nico stond ingeschreven met een tijd uit het 25 meter bad en dus was de verwachting dat hij een aantal plaatsen zou zakken in de uitslag. Tot ieders verrassing bleek Nico echter twee plaatsen hoger geëindigd te zijn.

Nico kwam in de één na laatste serie van zijn leeftijd op baan 6 aan de start en wist een goede en solide race te zwemmen. Hij gaf aan ‘zeer tevreden te zijn met zijn race en ook de tijd. Volgens hem was hij zelfs iets sneller dan in Den Haag met nk. Ook qua slag de rust kunnen houden en redelijk vlak gezwommen.’

De tijd was zeker sneller dan in Den Haag, namelijk exact een kwart seconde. De eindtijd was zijn beste tijd van dit seizoen en ook goed voor een clubrecord bij de masters. De indeling was echter niet zo vlak. Vooral in de derde 50 meter heeft Nico wat tijd laten liggen.

Morgen komt Nico nog twee keer aan de start. Eerst op de rugslag sprint en hij sluit het EMK2018 af op de 100 schoolslag. Beide afstanden zijn in de middag.

Geef een reactie