EMK2018: Bijna persoonlijk record Paul op 100 ‘vrij’

De tweede afstand van deze dag tijdens de Europese Masters Kampioenschappen 2018 (EMK2018) in Kranj (SLO) heeft bijna een persoonlijk record voor Paul opgeleverd. Op het koningsnummer, de 100 meter vrije slag, bleef hij enkele honderdsten boven zijn snelste tijd steken.

Paul mocht in baan 2 van start gaan en hij wist als vierde te eindigen van zijn serie. Bij het keerpunt lag hij zelfs enkele plaatsen hoger, maar in het tweede deel van de race kwamen twee heren hem nog voorbij. De snelste bij Paul in de serie was bijna twee seconden sneller dan onze zwemmende voorzitter, maar het verschil met de nummers twee en drie in de serie was minder dan een halve seconde.

De tijd van Paul was wel goed voor een verbetering van zijn beste seizoenstijd en het mastersrecord. In de uitslag vinden we Paul terug op een 18e plaats van de 59 gestarte heren. Dit betekend dat Paul een aantal plaatsen gestegen is en op al zijn afstanden bij de beste twintig van Europa geëindigd is.

Met deze start kwam er voor Paul een einde aan zijn EMK2018. Paul wist een persoonlijk record te zwemmen op de 200 ‘vrij’ en op de 50 vlinderslag en 100 vrije slag waren er verbetering van zijn seizoenstijden en mastersrecords.

Geef een reactie