Opgericht op 20 mei 1968
 

EMK2018: Matige vrije slag sprint Paul

De tweede afstand voor Paul Wijnja tijdens de Europese Masters Kampioenschappen 2018 in Kranj (SLO) was de 50 vrije slag. De hoop was dat Paul binnen de 29 seconden aan de finish zou zijn. Dit lukte helaas niet.

Dit seizoen had Paul al eens 29.12 gezwommen in het 50 meter bad, maar in Kranj kon hij deze tijd ook niet verbeteren. Paul raffelde de 50 ‘vrij’ af in 29.43 en werd hiermee 18e. Dit is wel een plaatsje hoger dan Paul op de inschrijflijst stond. De snelste zwemmer bij hem in de serie bleef binnen de 27 seconden en de winnaar in zijn categorie bleef hier nog eens ruim een halve seconde onder.

Dit was de derde keer dat Paul de 50 ‘vrij’ tijdens een Wereld of Europees Masters Kampioenschap zwom en alleen vorig jaar was hij sneller. In Budapest (HUN) was Paul sneller, hij zwom toen 29.26.

Voor Paul volgt er nu een rustdag en donderdag komt hij twee keer aan de start. Eerst zal Paul starten op de 50 vlinderslag en hij sluit zijn EMK2018 af met de 100 vrije slag. Op beide nummers staat Paul net buiten de top 20 op de inschrijflijst.

%d bloggers liken dit: