Opgericht op 20 mei 1968
 

EMK2018: Annette sprint naar 8e plaats

De eerste afstand voor Annette was de 50 meter schoolslag. Ze had deze afstand pas ingeschreven toen de inschrijving voor de tweede keer open ging en ze veel minder last van haar knieën had. Annette stond als achtste ingeschreven met een tijd net onder 39 seconden. Dit seizoen heeft ze al twee keer nipt boven de 39 seconden gezwommen.

In de laatste serie van haar categorie mocht Annette op baan 8 starten. In een mooie techniek wist ze de 50 meter af te leggen. De tijd viel enigszins tegen, maar mogelijk dat de mindere weersomstandigheden hier mede debet aan zijn. Op het moment dat Annette moest zwemmen, regende het licht. Annette was de tweede Nederlandse, die was minder dan een kwart seconde sneller dan Annette. Beide dames hebben altijd spannende races. Voor de achtste plaats mag Annette een oorkonde afhalen.

Morgen komt Annette opnieuw aan de start. Ze zwemt dan haar favoriete nummer, de 200 meter schoolslag en hierop staat ze als tweede ingeschreven maar de nummers drie en vier staan heel dichtbij. Nico Swart zal ook starten, hij zwemt de 100 rugslag en dit zal pas aan het einde van de middag zijn.

%d bloggers liken dit: