Opgericht op 20 mei 1968
 

Goede tijden Open Water Oosterhout

Oosterhout, 26 augustus 2018 – De eerste open water wedstrijd van Brabant werd dit jaar in Oosterhout gehouden. Na Oosterhout volgen nog wedstrijden in Werkendam, Vught en Oss. Door omstandigheden konden wedstrijden Breda en Oirschot niet doorgaan. In Oosterhout wist Ingmar Visser op het podium te eindigen en lieten andere masters zien goed mee te kunnen met de concurrentie.

Ingmar wist op de 1000 meter schoolslag in zijn categorie naar de winst te zwemmen. Zijn tijd was langzamer dan eerder dit seizoen, maar dat bleek ook bij de concurrentie zo te zijn. De andere masters, Sabrina Boekhout, Robin Iking en Wouter van der Stelt, zwommen de vrije slag en hierin liet Sabrina zien dat zij de snelste van deze drie was. In haar categorie werd zij vijfde terwijl de beide heren beslag legde op een derde plaats.

Eerder op de dag hadden Chimène Huisman, Julia Verhoeven en Nick Lisman ook 1000 meter vrije slag gezwommen en zij konden niet tippen aan de tijden van de drie masters. Chimène was van deze drie zwemmers de snelste voor Nick en Julia. Julia had aan het begin van de dag ook de 1000m ‘school’ gezwommen en hierover was ze meer tevreden dan over haar vrije slag.

Anne Lisman zwom 250m vrije slag en zij wist zich met ruim twee minuten te verbeteren en werd helaas vierde. Rens Lisman en Lars de Kooter zwommen beide 500 meter vrije slag en beide lieten een goede tijd noteren. Lars werd tiende en zwom bijna 30 seconden sneller dan eerder dit seizoen. Rens deed het nog ‘iets’ beter, hij wist zich met bijna vier minuten te verbeteren ten opzichte van zijn tijd van vorig jaar.

Over twee weken, op zaterdag 8 september, organiseren de Biesboschzwemmers zelf een open water wedstrijd. Ter hoogte van de Kooikamp/Vijcie wordt dan voor de zesde keer de Biesbosch Open Water Race georganiseerd. Naast het wedstrijdprogramma kunnen ook recreanten deelnemen. Op het programma staan 250, 500, 1000 en 5000 meter afhankelijk van de leeftijd. Bij de laatste twee afstanden wordt het startgeld overgemaakt naar Stichting ALShetjeraakt.

Uitslag