Prijzen voor Lars en Ingmar

Vianen, 7 juli 2018 – De eerste open water wedstrijd waaraan Biesboschzwemmers hebben deelgenomen was in het Merwedekanaal in Vianen. Voor de negende keer werd daar een wedstrijd georganiseerd en deze keer onder schitterende omstandigheden. In water met een temperatuur van 23 graden kwamen drie heren aan de start.

Lars de Kooter was de eerste die aan de start en hij zwom voor het eerst in wedstrijdverband de 500 meter vrije slag. In een veld van negen jongens wist Lars als zesde te eindigen, maar bij de jongens minioren vier was hij de beste. Lars finishte ruim binnen de 10 minuten en dit kan nog sneller aangezien hij heel veel schoolslag heeft gezwommen.

Enkele nummers later mocht Ingmar Visser startten op de 1000 meter schoolslag, een nummer dat Ingmar goed beheerst. Ingmar wist bij de heren 30 tot en met 39 jaar beslag te leggen op de derde plaats in een tijd van 18 minuten en 15 seconden. Dit is een goede tijd voor Ingmar.

Na de middag kreeg Ingmar versterking van Wouter van der Stelt en beide heren kwamen aan de start van de 1000 meter vrije slag bij de masters en zij wisten allebei vijfde te worden. Ingmar zwom een tijd van net boven de 17 minuten en Wouter bleef net binnen de 16 minuten.

Voorlopig zijn er nog geen wedstrijden voor de Brabantbeker, de eerste is pas op 26 augustus in Oosterhout en misschien zal er nog wel aan een wedstrijd buiten Brabant deelgenomen gaan worden.

Uitslag

Geef een reactie